Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV

De: Ana Obretin / 08.03.2021, 10:41
Critics Choice Awards:

„Nomadland”, de Chloe Zhao, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 26-a ediție a Critics Choice Awards, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. În ceea ce privește producțiile de televiziune, „The Crown” a fost desemnat cel mai bun serial dramă, „Ted Lasso” a triumfat la categoria comedie, iar „The Queen’s Gambit” a primit premiul pentru cea mai bună miniserie.

Producția Searchlight „Nomadland” a primit patru premii, printre care și cel pentru cel mai bun regizor. Gala a avut loc la scurt timp după moartea monteurului filmului, Michael Wolf Snyder, căruia Zhao i-a adus un omagiu în timpul discursului de acceptare a premiului.

Premiile pentru roluri principale au fost acordate lui Carey Mulligan, pentru „Promising Young Woman”, respectiv regretatului Chadwick Boseman, pentru „Ma Rainey’s Black Bottom”, care a fost, de altfel, al doilea cel mai premiat film al serii, cu trei trofee. „Minari”, „Trial of the Chicago 7” și „Promising Young Woman” au primit fiecare două premii.

Unul dintre momentele memorabile ale show-ului hibrid a fost cel în care micul Alan Kim a izbucnit în lacrimi, când a apărut, online, îmbrăcat într-un smoching pe măsură, pentru a accepta premiul pentru cel mai bun tânăr actor, pentru partitura din „Minari”, peliculă recompensată la categoria „cel mai bun film străin”.

Sacha Baron Cohen a primit premiul pentru cel mai bun ansamblu de actori, al filmului „The Trial of the Chicago 7”, mulțumind persoanelor din viața reală pe care el și colegii săi i-au interpretat în lungmetraj și remarcând faptul că istoria are tendința de a se repeta dacă oamenii nu învață din ea. 

Tot în domeniul cinema-ului, premiile pentru cele mai bune roluri secundare le-au fost atribuite lui Daniel Kaluuya („Judas and the Black Messiah”) și Mariei Bakalova („Borat Subsequent Moviefilm”).

Deși „Mank” a condus în topul nominalizărilor, cu 12, filmul a primit un singur premiu, pentru cea mai bună regie artistică.

În domeniul televiziunii, Gillian Anderson (cel mai bun rol secundar feminin – serial dramă), Josh O’Connor (cel mai bun rol principal masculin – serial dramă) și Emma Corrin (cel mai bun rol principal feminin – serial dramă) au fost premiați pentru interpretarea din producția Netflix „The Crown”, despre familia regală britanică. La categoriile dedicate comediei, serialul „Ted Lasso” a primit trei premii, inclusiv pentru cel mai bun rol principal masculin, acordat lui Jason Sudeikis.

Anya Taylor-Joy a primit premiul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie TV, pentru „The Queen’s Gambit”, iar, în discursul său, a oferit și speranțe fanilor privind o continuare a producției Netflix: „Este incredibil de măgulitor faptul că oamenii vor să petreacă mai mult timp cu aceste personaje, dar am intenționat să o avem ca miniserie… niciodată să nu spunem niciodată”.

Mulți dintre prezentatori și nominalizați au participat la gala Critics Choice Awards 2021 de la distanță, în contextul pandemiei. Printre prezentatorii premiilor Critics Choice s-au numărat Kevin Bacon, Angela Bassett, Mayim Bialik, Orlando Bloom, Morgan Freeman, Gal Gadot, Jim Gaffigan, Chelsea Handler, Chris Hemsworth, Eva Longoria, Mads Mikkelsen, Lin-Manuel Miranda, Kyra Sedgwick, Yara Shahidi și Catherine Zeta-Jones.

Lista completă a câștigătorilor se găsește pe criticschoice.com.

Din cauza pandemiei, gala Critics Choice Awards a avut un format hibrid, fizic/ virtual. Ceremonia a fost găzduită de Taye Diggs. 

Anul trecut, „Once Upon a Time… in Hollywood”, de Quentin Tarantino, a fost desemnat cel mai bun film.

CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, “Nomadland” și “Minari”, printre filmele nominalizate la Independent Spirit Awards  

Gary Oldman, despre rolul din „Mank”: Sunt eu acolo, fără niciun artificiu  

Foto: profimedia Images