„Zola”, de Janicza Bravo, este lider în topul nominalizărilor la Film Independent Spirit Awards

De: Ana Obretin / 15.12.2021, 12:02

Lungmetrajul „Zola”, de Janicza Bravo, este lider în topul nominalizărilor la prestigioasele Film Independent Spirit Awards, cu șapte selecții.

Premiile sunt decernate anual de asociația Film Independent din Los Angeles și reprezintă un eveniment major pentru lungmetrajele care nu sunt realizate de marile studiouri de la Hollywood și au nevoie de promovare înainte de gala Oscar.

„Zola”, un film bazat pe un thread viral de pe Twitter, a primit nominalizări pentru cel mai bun lungmetraj, cel mai bun regizor și cel mai bun rol principal feminin,  pentru Taylour Paige. „The Novice”, o dramă sportivă și un thriller psihologic de la regizoarea debutantă Lauren Hadaway, a urmat în topul nominalizărilor, cu cinci.

CITEȘTE ȘI: Critics Choice Awards: „Belfast” și „West Side Story” domină topul nominalizărilor

Globurile de Aur 2022: „Belfast”, „The Power of the Dog”, „Succession” conduc în topul nominalizărilor

Pentru premiul Spirit pentru cel mai bun film au mai fost nominalizate „The Novice”, drama în limba italiană „A Chiara”, „C’mon C’mon”, despre un băiat și unchiul său, și adaptarea lui Maggie Gyllenhaal a romanului Elenei Ferrante „The Lost Daughter”, o meditație asupra maternității și furiei, care a fost selectată și în categoriile „cea mai bună regie”, „cel mai bun scenariu” și „cel mai bun rol secundar feminin” (Jessie Buckley). „Wild Indian”, un thriller de Lyle Mitchell Corbine, Jr., a primit, de asemenea, patru nominalizări.

Un an bun pentru studioul A24, care a primit 13 nominalizări la Independent Spirit Awards

Printre nominalizările pentru rolul principal feminin se numără Paige (“Zola”), Isabelle Fuhrman (“The Novice”), Brittany S. Hall (“Test Pattern”), Patti Harrison (“Together Together”) și Kali Reis (“Catch the Fair One” ). Principalii nominalizați pentru cel mai bun rol masculin sunt Clifton Collins Jr. („Jockey”), Frankie Faison („The Killing of Kenneth Chamberlain”), Michael Greyeyes („Wild Indian”), Udo Kier („Swan Song”) și Simon Rex („Red Rocket”).

A fost un an bun pentru studioul de producătorul de film A24, ale cărui filme au primit un total de 13 nominalizări. Lista studioului include „Zola”, „The Humans”, „C’mon C’mon”, de Mike Mills, care a fost nominalizat pentru cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu, și „Red Rocket”. Neon, care a distribuit „A Chiara” și „Pig”, și Netflix, care se află în spatele „Passing” și „The Lost Daughter”, au primit câte nouă, potrivit AP News.

Printre nominalizările pentru cel mai bun documentar se numără „Summer of Soul”, de Questlove, „Procession”, de Robert Greene, „In the Same Breath”, de Nanfu Wang, „Flee”, de Jonas Poher Rasmussen, și „Ascension”, de Jessica Kingdon.

CITEȘTE ȘI: Critics Choice Awards: „Succession” conduce în topul nominalizărilor pentru televiziune

Pe de altă parte, „Drive My Car”, de Ryusuke Hamaguchi, „Madres Paralelas”, de Pedro Almodóvar, „Petit Maman”, de Céline Sciamma, „Compartment No. 6″, de Juho Kuosmanen, „Pebbles”, de P S Vinothraj, și „Prayers for the stolen”, de Tatiana Huezo, au fost nominalizate la premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film străin.

Gala poate fi o previzualizare a premiilor Oscar

În mod tradițional, gala Film Independent Spirit Awards are loc în după-amiaza de sâmbătă de dinaintea premiilor Oscar. Anul viitor, însă, va avea loc pe 6 martie, cu câteva săptămâni înainte de trofeele Academiei de film americane, decernate pe 27 martie. După ce s-a desfășurat virtual la începutul acestui an, show-ul fizic va reveni, fiind organizat pe plaja din Santa Monica.

Gala poate servi uneori ca o previzualizare a ceea ce se va întâmpla la gala Oscar. La începutul acestui an, „Nomadland”, al lui Chloé Zhao, a câștigat premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor la Independent Spirit Awards, după care a obținut aceleași trofee la gala Oscar. În ultimii ani, „Moonlight”, „Spotlight”, „Birdman” și „12 Years a Slave” au câștigat, de asemenea, premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film, înainte de a obține și câte un Oscar.

Din cauza bugetelor lor de producție, mulți candidați la premii de top nu au fost eligibili anul acesta pentru premiile Spirit, inclusiv „Belfast”, „King Richard” și „The Power of the Dog”. Pentru a fi luate în considerare, filmele trebuie să fi avut un buget de maximum 22,5 milioane de dolari.

Începând de anul acesta vor fi onorate și producții TV. Printre nominalizații din acest an se numără „Blindspotting”, „It’s a Sin”, „Reservation Dogs”, „The Underground Railroad” și „We Are Lady Parts”.

Cea de-a 37-a ediție a premiilor Film Independent Spirit va fi difuzată pe IFC, pe 6 martie.

Lista completă a nominalizărilor la Independent Spirit Awards 2022 se găsește AICI.

CITEȘTE ȘI: „West Side Story”, „Dune”, „Don’t Look Up”, pe lista AFI a celor mai bune filme din 2021

Foto: Profimedia Images