Otrăvirea lentă a omenirii. Ucigaşul silenţios pe care îl consumi regulat

De: Nicoleta Nicolae / 10.05.2016, 14:26
Otrăvirea lentă a omenirii. Ucigaşul silenţios pe care îl consumi regulat
Într-un raport prezentat în 2006 în faţa comisiei de experţi pentru aditivi alimentari din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi intitulat „Otrăvirea lentă a omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetătorul John Erb a rezumat sute de studii ce au tratat în ultimii 50 de ani efectele glutamatului de monosodiu asupra animalelor şi oamenilor.

Glutamatului monosodic sau E 621 este un potenţiator de aromă şi este adăugat în cantităţi industriale la amestecurile de condimente şi mirodenii, precum şi supele la plic, condimente pentru peşte, “fix pentru cartofi” etc.

Efectele nocive

– Creşterea în greutate a populaţiei la nivel mondial are ca sursă sigură glutamatul de monosodiu.

– Glutamatul monosodic (E 621) este un drog şi un neurotransmiţător. Toate organele interne din corpul nostru conţin receptori ai glutamatului.. Suprastimularea acestor receptori (în creier sau în alte organe) duce la numeroase dezechilibre interne şi la probleme de sănătate care copiază simptomele altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiacă).

– Glutamatul acţionează ca un stimulent la nivelul creierului. El păcăleşte întregul organism, mai ales gustul, care pare să fie bun chiar dacă alimentul este stricat.

– Glutamatul de monosodiu distruge sistemul nervos şi creşte consistent riscul de epilepsie, de asemenea el este răspunzător şi pentru dereglările hormonale şi pentru insulină şi hormonul de creştere, scade puterea de concentrare şi distruge neuronii şi potenţează comportamentul antisocial şi agresiv. Acestea sunt doar unele dintre efectele adverse pe care la produce otrava din mâncare.

Alte simptome produse de glutamatul de sodiu sunt:

Cardiace: aritmie , fibrilaţie arterială, tahicardie, angină pectorală, creşterea tensiunii, scăderea tensiunii.

Gastrointestinale: diaree , greaţă, crampe stomacale, colon iritat, hemoroizi, sângerări rectale

Neurologice: depresie, hiperactivitate, reacţii de furie, migrene, ameţeala, dezechilibru, dezorientare, confuzie mentală, anxietate, atacuri de panică, modificări de comportament, probleme de comportament, atenţie deficitară, letargie, somnolenţă, insomnie, paralizie, sciatică, vorbire inconsistentă, frisoane, pierderi de memorie

Piele: crăpături, mâncărimi, leziuni bucale, paralizie parţială, uscarea gurii, înţepenirea feţei, înţepenirea limbii, cearcăne.