(P) Soba pe lemne devine soluția de avarie perfectă la încălzirea pe gaz

De: Alex Manole / 11.03.2022, 12:57
(P) Soba pe lemne devine soluția de avarie perfectă la încălzirea pe gaz

Dacă bugetul îți permite și cauți o alternativă la încălzirea pe gaz – devenită extrem de costisitoare și problematică în ultima perioadă – te poți orienta către șemineele pe lemne sau peleți. Totuși, există și o soluție de avarie perfectă și mai accesibilă la încălzirea clasică, iar  acasta este: soba pe lemne premium.

Pe lângă prețul de câteva ori mai mic, o sobă este potrivită și în situațiile în care lipsa spațiului din casă nu permite montajul unui asemenea șemineu de dimensiuni generoase sau pur și simplu, nu este nevoie de o variantă atât de puternică din punct de vedere al randamentului caloric. Așadar, nevoile tale de încălzire pot fi acoperite cu o soluție care, chiar dacă nu este atât de complexă, nu va face rabat de la calitate superioară, design încântător și eficiență termică, mai mult decât suficiente pentru o casă de dimensiuni mici și medii.

Se cunosc foarte multe despre eficiența sobelor fabricate din fontă, care încep să emane căldura la scurt timp după aprinderea focului sau a celor căptușite cu șamotă, făcute special să conserve căldura pentru un timp îndelungat, optimizând la maximum consumul de lemne asemenea unui șemineu pe peleți eficient energetic.

Așadar, meșterii din domeniul soluțiilor de încălzire neconvețională ne propun ca alternativă, una dintre modelele speciale de sobe ce reușesc cu fiecare nouă generație, să atingă potențiale de încălzire inimaginabile. Sursă de încălzire naturală extrem de populară și apreciată printre români, soba pe lemne rustică sau modernă, punctează atrăgător și la aspecte precum, estetică și design atrăgător.

Tipul unei sobe se alege în funcție de puterea necesară încălzirii suprafeței de care dispui. Modelele din oțel cu șamotă au avantajul de a necesita mai puțină curățare și întreținere datorită temperaturii ridicate din camera de ardere, dar pentru o căldură care să se emane mai mult timp după stingerea focului.

Nici design-ul nu trebuie omis. Noile modele de sobe pe lemne au devenit mai spectaculoase din punct de vedere estetic, fiind atent construite pentru a se adapta la ambientul înconjurător pe care îl promovează locuința fiecăruia dintre noi, indiferent de stil, personalitate sau design.

În acest sens, pe piața de specialitate, vei putea găsi modele ultramoderne cu picior de susținere, în formă ovală, sau sobe rustice placate cu teracotă. Pentru spațiile locuibile de mici dimensiuni, profesioniștii din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă, recomandă alegerea unor modele mai înguste cu un aer minimalist ce reușesc să combine perfect, design-ul aparte și confortul termic superior.

Deși, căldura naturală emanată de arderea lemnelor nu se compară cu nimic în lume, pentru cei care locuiesc la apartament, dar vor să se bucure de atmosfera magică a sobei sau șemineului care umplea cu caldură și magie, casa de la țară a bunicilor, pot opta pentru un șemineu decorativ electric prevăzut cu tehnologie 3D LED. În funcție de preferințe, acesta poate funcționa doar în modul decorativ (fără căldura pornită), reproducând aproape fidel, senzația autentică a unui șemineu tradițional pe lemne în propria sufragerie de la bloc.

Modelele unicat de sobe din fontă și oțel, au fost înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient în același timp. Așa că, nu mai sta pe gânduri și investește inteligent într-o sursă de căldură de care să te poți bucura în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece momente calde alături de familie, prieteni sau persoana iubită!

CITEȘTE ȘI: (P) Grătar pe gaz vs grătar pe cărbuni – Care este soluția ideală pentru gătit în aer liber?

Foto: PeFoc