Patru români acuzați că ar fi jefuit-o pe Tamara Ecclestone au fost achitați 

De: Ana Obretin / 05.01.2021, 18:23
Patru români acuzați că ar fi jefuit-o pe Tamara Ecclestone au fost achitați 

Patru români care au fost puși sub acuzare pentru complicitate în cazul unui jaf de zeci de milioane de lire sterline din locuința vedetei TV Tamara Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, au fost găsiți nevinovați.  

În decembrie 2019, Tamara Ecclestone, care locuiește în Hyde Park, o zonă exclusivistă din Londra, împreună cu soțul ei, omul de afaceri Jay Rutland, și fiica lor de 6 ani, a fost jefuită de bijuterii în valoare de 25 de milioane de lire sterline. Familia plecase doar de câteva ore în vacanța de Crăciun, când a avut loc jaful. Locuința vedetei se află în vecinătatea palatului Kensington, reședința prințului William, și a mai multor ambasade.

(Maria Meșter. Facebook)

Maria Mester, de 48 de ani, fiul ei Bogdan Savastru, de 30 de ani, Alexandru Stan, de 50 de ani, şi Sorin Marcovici, de 53 de ani, sunt cei patru români care au fost puși ulterior sub acuzare. Maria Mester lucrase ca menajeră pentru Tamara Ecclestone și a fost arestată la scurt timp, având asupra ei bijuterii care îi aparțineau victimei. Ea și fiul ei, arestați pe aeroportul Heathrow , au negat acuzațiile.

Ulterior, anchetatorii britanici au arestat alți doi români, care se pare că făceau parte dintr-o grupare de infractori internațională. Aceștia au fost acuzați că, în aceeași perioadă a anului 2019, au jefuit trei case, printre care cea a antrenorului Chelsea, Frank Lampard, valoarea bunurilor ridicându-se la 17 milioane de lire sterline. 

Pe numele celor patru acuzați români au fost formulate opt capete de acuzare, inclusiv complicitate la jaf. Juriul convocat în acest caz la o instanță din Isleworth i-a găsit nevinovați pentru toate capetele de acuzare, exceptând unul singur, formulat pe numele lui Bogdan Savastru, cel de tentativă de tăinuire de bunuri furate. La momentul arestării, acesta a declarat că bunurile furate găsite asupra lui aparțineau unor persoane pe care le ajutase să își găsească cazare prin Airbnb. Tânărul își va afla pedeapsa în curând

Autorii principali ai jafurilor sunt judecați în continuare. 

CITEȘTE ȘI: Nicki Minaj, dată în judecată pentru peste 200 de milioane de dolari, pentru plagiat

FOTO: Profimedia