Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

De: Loredana Toma / 29.12.2020, 17:13
Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou, pentru un proiect al regizorului spaniol care va fi lansat pe marile ecrane, anul viitor.

Potrivit unui interviu pentru Screen Daily, frații Agustin și Pedro Almodovar vor începe, în luna martie, producția pentru filmul “Madres Paralelas/ Parallel Mothers”, cel mai recent proiect al cineastului spaniol premiat cu Oscar. Regizorul va lucra din nou cu muza sa, actrița Penelope Cruz, iar acesta nu va fi un proiect pentru platformele de streaming, în ciuda ofertelor primite. Cruz și Almodovar au mai colaborat pentru filme precum “Volver,” “Los Abrazos Rotos/Broken Embraces” și “Dolor y Gloria/ Pain and Glory”.

Agustin Almodovar: Trebuie sa luptăm pentru cinematografe

“Pentru aceia dintre noi care iubim să vedem filmele pe marile ecrane, aceste vremuri sunt unele îngrijorătoare, pentru că cinematografele sunt pe cale să se prăbușească. Cu toate astea, cred că trebuie să luptăm să nu se întâmple astfel. Noi suntem mai de modă veche, iar acest proiect al lui Pedro este făcut pentru cinema, în ciuda multelor oferte de a fi distribuit (și chiar produs ca original) de platformele de streaming”, a declarat Agustin Almodovar.

Proiecte peste proiecte sub semnătura lui Almodovar

Scenariul filmului “Parallel Mothers” este deja terminat, frații Almodovar ocupându-se, momentan, de partea tehnică și de completarea distribuției filmului.

Pe lângă “Parallel Mothers”, mai au în dezvoltare o adaptare, în limba engleză, după “A Manual For Cleaning Women”, de Lucia Berlin. Pedro Almodovar a declarat, în februarie, pentru Indie Wire, că scurtmetrajul în limba engleză “The Human Voice” a fost folosit drept test pentru a vedea dacă se simte comod să realizeze producții în limba engleză, înainte să înceapă producția la “A Manual For Cleaning Women”. “Human Voice” a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția și va avea lansarea în 2021.

Alte două proiecte scurte pentru care urmează să înceapă producția după luna martie 2021 sunt ‘Strange Way Of Life”, care durează maximum 30 de minute, și încă un scurtmetraj despre moartea cinematografelor.

CITEȘTE ȘI: Producătorii “Dune” vor da în judecată Warner Bros. dacă filmul va fi difuzat direct pe platforma de streaming

FOTO: Profimedia