Philip Baker Hall, actor cunoscut pentru roluri precum cele din „Boogie Nights” și „Modern Family”, a murit la 90 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 14.06.2022, 12:16
Philip Baker Hall, actor cunoscut pentru roluri precum cele din „Boogie Nights” și „Modern Family”, a murit la 90 de ani

Philip Baker Hall, actor prolific cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Boogie Nights” și „Magnolia” și din seriale precum „Seinfeld” și „Modern Family”, a murit. Avea 90 de ani.

Familia lui Hall a confirmat știrea publicând o declarație care spunea: „Iubitul nostru Philip a murit în liniște acasă în Glendale, [Calif], înconjurat de familia sa iubitoare”.

Philip Baker Hall a avut o carieră impresionantă de peste șase decenii, deținând roluri în unele dintre cele mai îndrăgite filme și seriale de televiziuni ale erei moderne. Cele mai memorabile roluri ale sale în film includ rolul șefului IRS în „Say Anything”, Sydney în „Hard Eight”, Floyd Gondolli în „Boogie Nights”, Jimmy Gator în „Magnolia”, Jack Baylor în „Bruce Almighty”, Sherwood Morrill în „Zodiac” și un director CIA în „Argo”. Când vine vorba de televiziune, Hall a jucat peste 200 de roluri, inclusiv pe cel al polițistului de la bibliotecă Joe Bookman în „Seinfeld”, cel al senatorului Matt Hunt în „The West Wing”, Dr. Morrison în „Curb Your Enthusiasm” și Walt Kleezak în „Modern Family.”

Născut în Toledo, Ohio, pe 10 septembrie 1931, Hall și-a început cariera ca traducător al Armatei Statelor Unite în Germania și ca profesor de liceu înainte de a continua actoria la vârsta de 40 de ani. Debutul său în film a avut loc în 1970, cu „Cowards”, care a fost proiectat la Festivalul de Film de la Cannes din acel an. Primele sale roluri de invitat TV au venit în anii ’70 în „Good Times” (1976), „M*A*S*H” (1977) și „Man From Atlantis” (1977).

Hall a jucat la începutul anilor ’90 în „Seinfeld” în rolul lui Joe Bookman, un detectiv care caută cărțile al căror termen de predare fusese depășit cu zeci de ani, un rol care a devenit memorabil. De asemenea, Hall a început să lucreze cu Paul Thomas Anderson pe parcursul deceniului, jucând în scurtmetrajul său „Cigarettes & Coffee” în 1993, care a dus apoi la debutul său regizoral „Hard Eight” (1996), în care Hall joacă alături de John C. Reilly. Ulterior, Hall a apărut în filmele lui Anderson „Boogie Nights” (1997) și „Magnolia” (1999), interpretând un magnat de teatru pentru adulți și, respectiv, o gazdă de spectacole pentru copii. Cariera cinematografică a lui Hall a continuat să crească în anii ’90 și 2000 cu filme precum „The Truman Show” (1998), „The Talented Mr. Ripley” (1999), „The Insider” (1999), „Dogville” (2003). ), „Bruce Almighty” (2003), „Zodiac” (2007) și „Argo” (2012).

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bo Hopkins, star al filmelor „Wild Bunch” și „American Graffiti”, a murit

Ray Liotta a murit; Actorul cunoscut pentru rolul din „Goodfellas” avea 67 de ani