„Pierduți în teleșcoală”, o campanie de Rareș Năstase la „Știrile PRO TV” și „România, te iubesc!”

De: Ana Obretin / 10.05.2021, 11:07

„Pierduți în teleșcoală” este o campanie realizată de Rareș Năstase despre cum pandemia a afectat și educația din România care va fi difuzată de luni până duminică, la „Știrile PRO TV” de la ora 19.00 și la „România, te iubesc!”.

Educația din România avea și înainte de pandemie lipsuri și limitări, însă criza actuală evidențiază și mai mult problemele sistemului de învățământ. În prezent, școala online face și mai mare diferența între cei care au posibilități și cei care nu au, elevii plângându-se că nu ajunge informația la ei, potrivit unui comunicat remis Apropo de Pro TV. Autoritățile centrale și locale nu au asigurat nici până în prezent suficiente tablete, iar profesorii se simt frustrați și spun că școala online nu are eficiență, oricât s-ar chinui. Timpi morți, dificultate în acoperirea materiei, imposibilitatea unei evaluări corecte sunt subiectele abordate în campanie.

„Ne-a prins pandemia fără o schimbare făcută în sistemul educației, privind metodele moderne de predare. Avem nevoie de metode pentru generațiile de acum, copii care sunt digital nativi și care au nevoie să li se predea într-un format multimedia, audio, video, pe înțelesul lor. M-a surprins strigătul de neputință al profesorilor cu care am discutat. Am mers să filmez la țară, unde am găsit elevi de ani școlari diferiti, I – IV, puși laolaltă, în aceeași clasa primară, și de V – VIII, în aceeași clasă de gimnaziu. Vă dați seama cum se face predare acolo, atât fizic, dar mai ales în  mediul online, impus de pandemie“, a spus Rareș Năstase.

Elevii nepregătiți acum sunt adulții de mâine care vor susține, economic, statul român. Performanța școlii va fi o frână în dezvoltarea României în următorii ani, din cauza unui sistem în care profesorii sunt trimiși în online să se descurce cum pot, iar elevii să înțeleaga ce pot.

Prin campania „Pierduți în teleșcoală”, Rareș Năstase va prezenta câte o poveste în fiecare seară, de luni până duminică, la „Știrile PRO TV”, de la ora 19:00. Duminică, la emisiunea „România, te iubesc!”, de la ora 18:00, se poate viziona întreaga anchetă despre performanța educației în condițiile de astăzi.

CITEȘTE ȘI: Show-ul „Masked Singer România” revine la Pro TV cu sezonul al doilea

Echipa „Visuri la cheie” a dat startul înscrierilor pentru sezonul 8 al emisiunii difuzate de Pro TV

Ladislav Bartonicek, acționar la compania care deține Pro TV, preia conducerea în locul lui Petr Kellner, mort într-un accident

Foto: Pro TV