Ladislav Bartonicek, acționar la compania care deține Pro TV, preia conducerea în locul lui Petr Kellner, mort într-un accident

De: Ana Obretin / 30.03.2021, 08:54
Ladislav Bartonicek, acționar la compania care deține Pro TV, preia conducerea în locul lui Petr Kellner, mort într-un accident

Grupul PPF anunță numirea lui Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii săi, la conducerea activităților companiei care deține și Pro TV, în locul lui Petr Kellner, decedat într-un accident de elicopter.

„Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea domnului Ladislav Bartonicek. În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa”, potrivit unui comunicat remis Apropo de Pro TV.

Cinci persoane, printre care și miliardarul ceh Petr Kellner, au murit sâmbătă, când un elicopter în care se aflau s-a prăbuşit lângă un ghețar din Alaska, au spus oficialii, citaţi de New York Times.

Petr Kellner, în vârstă de 56 de ani, cel mai bogat om din Republica Cehă – conform listei Forbes a miliardarilor – a cărui valoare netă a averii a fost estimată la 17,5 miliarde de dolari, se afla la bordul elicopterului Airbus AS350 B3 când aparatul s-a prăbuşit lângă ghețarul Knik, potrivit celor care au închiriat aeronava.

Petr Kellner a făcut primii bani în anii 1990, după ce a început un fond de investiții, pe care l-a folosit pentru a cumpăra o participație de control în cea mai mare companie de asigurări din țară. În octombrie 2020, a achiziționat Central European Media Enterprises, care deține și Pro Tv, pentru 1,1 miliarde de dolari, stârnind îngrijorare în Republica Cehă că rețeaua ar putea pierde independența. Dar într-o declarație publicată la acea vreme, Kellner a spus că achiziția a fost determinată de „un sentiment de responsabilitate” și a promis că rețeaua își va păstra obiectivitatea.

Compania sa de investiții, PPF Group, a donat, de asemenea, milioane de aparate de respirat și măști și mii de truse și tampoane pentru testarea coronavirusului pentru a ajuta Republica Cehă în pandemie, au raportat presa din Cehia.

Petr Kellner era căsătorit și avea patru copii potrivit site-ului companiei sale.

Foto: Profimedia Images