Piers Morgan a demisionat de la ITV unde avea propria emisiune după ce a criticat-o vehement pe Meghan Markle

De: Andra Voiculescu / 12.03.2021, 18:45
Piers Morgan a demisionat de la ITV unde avea propria emisiune după ce a criticat-o vehement pe Meghan Markle

Celebrul jurnalist de televiziune britanic, Piers Morgan, a anunțat că va părăsi emisiunea pe care o prezenta, Good Morning Britain, de la ITV, după ce a criticat-o vehement pe Meghan Markle într-o ediţie a show-ului său matinal.

Reacția sa a provocat un val de plângeri din partea telespectatorilor, după cum anunţau marţi reprezentanţii postului de televiziune.

„În urma discuţiilor cu ITV, Piers Morgan a decis că a sosit timpul să părăsească Good Morning Britain”, au anunţat reprezentanţii acestui post TV, adăugând într-un comunicat că au acceptat decizia jurnalistului.

Luni, după ce ITV a difuzat fragmente din interviul acordat de Meghan jurnalistei americane Oprah Winfrey, în care soţia prinţului Harry a afirmat că s-a gândit la sinucidere şi s-a plâns că nu a primit niciun ajutor din partea casei regale britanice, Piers Morgan a criticat-o vehement pe ducesa de Sussex şi a spus că se îndoieşte de veridicitatea afirmaţiilor acesteia.

„Îmi pare rău, dar nu cred niciun cuvânt din ceea ce spune. Nu aş crede-o nici dacă mi-ar citi buletinul meteo”, a adăugat Piers Morgan.

OFCOM, autoritatea cu rol de reglementare a mass-media britanice, a anunţat marţi că a deschis o anchetă în urma declaraţiilor făcute de Piers Morgan. OFCOM a adăugat că a primit din partea telespectatorilor britanici peste 41.000 de plângeri care vizau acea emisiune TV.

Declaraţiile făcute de Piers Morgan au fost criticate şi de o asociaţie care militează pentru protejarea sănătăţii mintale, Mind.

În cadrul emisiunii sale de marţi, celebrul prezentator britanic a revenit asupra declaraţiilor sale de luni şi a explicat că are „în continuare îngrijorări serioase legate veridicitatea multora dintre lucrurile spuse de ea”, recunoscând însă că sănătatea mintală şi sinuciderea sunt „chestiuni foarte grave, care ar trebui să fie luate foarte în serios”.

În aceeaşi emisiune, colegul său Alex Beresford l-a acuzat că este „diabolic” şi că „a continuat să o demoleze pe Meghan”, afirmaţie care l-a făcut pe Piers Morgan să părăsească în trombă platoul emisiunii.

Sursa foto: captura video