Piesa „Running Up That Hill” („Stranger Things 4”) a lui Kate Bush a depășit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube 

De: Nicoleta Lepădatu / 18.07.2022, 15:44
Piesa „Running Up That Hill” („Stranger Things 4”) a lui Kate Bush a depășit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube 

Renașterea lui Kate Bush, alimentată de „Stranger Things 4” de la Netflix, continuă: videoclipul oficial pentru clasicul synth-pop al artistei, „Running Up That Hill”, tocmai a depășit 100 de milioane de vizualizări pe YouTube.

De la premiera filmului „Stranger Things 4”, vizualizările videoclipului muzical al lui Bush pentru „Running Up That Hill” s-au dublat pe YouTube. Cântecul joacă un rol important în cel de-al patrulea sezon al thrillerului supranatural din anii ’80 și poate fi auzit în mai multe scene esențiale (precum și în trailerul volumului 2). Drept urmare, la 37 de ani de când a fost lansat oficial, „Running Up That Hill” a urcat în topurile din întreaga lume și i-a oferit lui Bush primul hit din top 10 din SUA.

Clipul muzical, încărcat pentru prima dată pe YouTube în ianuarie 2011 pe canalul lui Kate Bush, a avut 48,2 milioane de vizualizări pe platformă încă din 25 mai, chiar înainte de lansarea pe 27 mai a primului volum din „Stranger Things 4”.

Odată cu renașterea piesei, cântăreața, compozitoare și producătoarea britanică și-a exprimat uimirea, entuziasmul și recunoștința față de faptul că „Running Up That Hill” a fost îmbrățișat de generațiile mai tinere. „[‘Stranger Things’] este un serial atât de grozav, m-am gândit că piesa va atrage puțină atenție. Dar nu mi-am imaginat niciodată că va fi așa ceva”, a spus Bush într-un interviu pentru BBC Radio 4 luna trecută. „Este atât de interesant. Dar este destul de șocant, nu-i așa? Adică, lumea întreagă a înnebunit.”

„Running Up That Hill” a fost primul single de pe albumul lui Bush din 1985 „Hounds of Love” și a fost lansat inițial în Marea Britanie pe 5 august 1985, de EMI. Videoclipul, regizat de David Garfath, prezintă un dans pe care Bush îl interpretează cu dansatorul Michael Hervieu.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Stranger Things”: Kate Bush, pe prima poziţie a topului britanic cu „Running Up That Hill”, la la 37 de ani după lansarea piesei  

Metallica o urmează pe Kate Bush în topuri, tot datorită fenomenului „Stranger Things”