Posterul filmului „Fresh”, cu Sebastian Stan, creează disconfort. Alte exemple tulburătoare

De: Adrian Popa / 16.02.2022, 15:31

Posterul oficial pentru filmul „Fresh”, în care joacă actorii Daisy Edgar-Jones și Sebastian Stan, nu este unul pe care îl poți privi foarte mult timp. Mâna de femeie care apare ambalată într-o caserolă este considerată de mulți oameni „dezgustătoare”. Părerile sunt împărțite, însă. Sunt destui cinefili care cred că posterul este unul reușit.

Acesta nu este, bineînțeles, primul poster de film care creează disconfort. Au fost unele cel puțin la fel de tulburătoare. Nu vorbim aici despre postere violente, precum cele din „Saw”, „Final Destination” sau „Maniac”, ci despre unele care transmit o stare de disconfort fără a include imagini violente. Iată, în continuare, mai multe exemple.

După cum nota un utilizator de Quora, apar, în posterul filmului „Grace” (2009), trei elemente care separat nu spun mare lucru: o sticlă pentru bebeluși cu biberon, o muscă și sânge. Combinate acestea formează o imagine care scoate foarte mulți oameni din zona de confort vizual.

„Rosemary’s Baby” (1968) este un alt film cu un poster tulburător. Un cărucior de copil stă pe niște stânci negre, iar în fundal apare profilul unei femei. Ce se întâmplă, oare?

În cazul „Shame” sunt puține lucruri de spus. Sunt, probabil, puțini oameni care se simt bine atunci când văd lichid seminal.

Posterul inițial al filmului „Cuties” (2020) a fost schimbat după ce a provocat un scandal. Cumva, cei responsabili cu producția din cadrul Netflix au crezut că este în regulă să promoveze o imagine cu fete minore îmbrăcate provocator.

Posterul din comedia „Teeth” (2007) nu este, de asemenea, unul la care vrei să te uiți foarte mult timp. O femeie într-o cadă, un trandafir, țepi și sângele sunt niște ingrediente care nu se combină bine.

Citește și: Site-ul care îți spune numele de film pe care nu ți-l mai amintești. E surprinzător de precis