Povestea emoționantă a unui fotbalist celebru care își donează mare parte din venituri

De: Adrian Popa / 06.01.2021, 17:53

Sadio Mané, un fotbalist din Senegal, este unul dintre cei mai buni atacanți ai lumii și are un salariu de câteva milioane de dolari pe an la Liverpool. Totuși, sportivul nu duce o viață luxoasă și donează o mare parte din banii pe care îi câștigă.

Fotbalistul a fost fotografiat la un moment dat cu un smartphone uzat, cu ecranul spart și nu are mașini sau locuințe scumpe.

Pe Mané nu îl interesează un stil de viață luxos. A oferit 270.000 de euro pentru construcția unei școli în satul Bambaly, din care provine. El a finanțat, de asemenea, construcția unui spital în zonă și oferă unor familii sărace din țara lui câte 70 de euro în fiecare lună.

Foto: Profimedia Images

Recent, Mané a donat 50.000 de dolari autorităților din Senegal pentru a combate pandemia COVID-19. Acestea sunt doar câteva dintre multele fapte bune făcute de fotbalist.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu o fostă mare sportivă după ce a recunoscut public că este virgină, la 36 de ani

Celebrul atacant a explicat de ce simte nevoia să îi ajute pe cei mai puțin norocoși decât el. „De ce aș vrea 10 mașini Ferrari, 20 de ceasuri cu diamante sau două avioane? Ce ar face aceste obiecte pentru mine și pentru lume? Am fost înfometat, a trebuit să lucrez; am supraviețuit unor timpuri grele, am jucat fotbal desculț, nu am avut o educație și multe alte lucruri, dar astăzi câștig datorită fotbalului și îi pot ajuta semenii mei”, a explicat Mane.

„Am construit școli, un stadion, oferim haine, pantofi, hrană pentru oameni care trăiesc în sărăcie extremă. Mai mult, ofer 70 de euro pe lună tuturor oamenilor dintr-o regiune foarte săracă din Senegal. Nu am nevoie să afișez mașini de lux, case de lux, excursii și chiar avioane. Prefer să le ofer semenilor mei puțin din ceea ce viața mi-a oferit mie”, a adăugat atacantul de la Liverpool.

A wholesome lad

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Sursa Planet Football, As

Foto: Shutterstock, Profimedia Images