Premiera mondială a filmului „Matilda the Musical”, în deschiderea celei de-a 66-a ediții a BFI London Film Festival

De: Nicoleta Lepădatu / 30.06.2022, 14:23
Premiera mondială a filmului „Matilda the Musical”, în deschiderea celei de-a 66-a ediții a BFI London Film Festival

Premiera mondială a filmului „Matilda the Musical” va deschide cea de-a 66-a ediție a BFI London Film Festival.

Adaptarea Netflix îi are în distribuție pe Emma Thompson, Lashana Lynch, Stephen Graham, Andrea Riseborough și Sindhu Vee și pe Alisha Weir în rolul Matildei.

Scenaristul Dennis Kelly a adaptat pentru marele ecran producția de teatru recompensată cu premiul Tony și Olivier a Royal Shakespeare Company, cu muzică și versuri originale de Tim Minchin. Regizat de regizorul câștigător al premiului Tony, Matthew Warchus, care, de asemenea, a dezvoltat și regizat spectacolul atât pentru West End din Londra, cât și pentru Broadway, filmul este produs de Tim Bevan, Eric Fellner, Jon Finn și Luke Kelly.

Matilda Wormwood (Weir) este o fetiță cu o mare curiozitate ai cărei părinți (Graham și Riseborough) se mulțumesc cu privit la televizor și cu scheme de a face bani suspecte. La întâlnirea cu profesoara ei preferată, domnișoara Honey (Lynch), Matilda este încurajată și începe să-și evoce propriile povești fantastice. Încântată să meargă la Crunchem Hall, Matilda este surprinsă să constate că școala este un loc de rău augur și opresiv condus de ticăloasa domnișoară Trunchbull (Thompson).

Regizorul Matthew Warchus, a spus: „Ce încântare să deschid acest festival extraordinar de film cu cântece, dans, păr verde și tort de ciocolată. Este o adevărată onoare să împărtășesc această poveste veselă și plină de putere despre curajul și compasiunea unei fetițe la un eveniment atât de prestigios.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Knives Out 2” al lui Rian Johnson, cu Daniel Craig, va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Toronto