7 actrițe care au jucat-o pe regina Elizabeth a II-a pe micul și marele ecran (VIDEO)

De: Ana Obretin / 06.02.2022, 12:33
7 actrițe care au jucat-o pe regina Elizabeth a II-a pe micul și marele ecran (VIDEO)

Marea Britanie nu este singurul loc în care regina Elizabeth a II-a domnește. Ea a influențat destul de mult și industria divertismentului, inspirând mai multe filme și seriale care i-au descris viața fascinantă. De la serialul de succes Netflix „The Crown” până la filmul câștigător de Oscar „The Queen”, aceste titluri oferă o mulțime de informații despre regina Elizabeth a II-a, personalitate globală care a intrat în cultura pop. 

CITEȘTE ȘI: 10 staruri care au jucat regi și regine din viața reală (VIDEO)

Prințul Philip a murit supărat pe Netflix pentru serialul „The Crown”

Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran

Duminică, Elizabeth a II-a a împlinit 70 de ani de când a devenit regină. Iată mai jos 7 actrițe care au jucat-o magistral pe micul și marele ecran.

Helen Mirren

Actrița britanică Helen Mirren a fost premiată cu Oscar pentru interpretarea reginei Elizabeth a II-a în filmul din 2006 „Regina/ The Queen”. După moartea prințesei Diana, regina se confruntă cu o serie de evenimente pe care nimeni nu le-ar fi putut prezice.

Olivia Colman

Actrița britanică Olivia Colman a jucat-o pe regina Elizabeth a II-a în cel de-al treilea și cel de-al patrulea sezon al serialului Netflix „The Crown”. Pentru performanța ei, a fost premiată anul trecut cu un premiu Primetime Emmy. În ciuda unor critici și a inadvertențelor istorice, serialul a fost foarte bine primit de public, fiind recompensat cu două Globuri de Aur.

Claire Foy

Actrița britanică a jucat-o pe regina Elizabeth a II-a în același serial „The Crown”. Claire Foy a jucat-o pe regină în primele două sezoane, care au descris începutul domniei acesteia, fiind apoi înlocuită de Olivia Colman. ultimele două sezoane o vor avea pe Imelda Staunton în rolul reginei.

Sarah Gadon

Filmul „A Royal Night Out” din 2015 o are pe Sarah Gadon în rolul tinerei prințese Elizabeth, care se alătură surorii rebele mai mici, prințesa Margaret (Bel Powley), pentru o noapte de distracție de Ziua Victoriei. Sarah Gadon întruchipează o adolescentă cu multiple fațete, care poate fi răutăcioasă, caldă și iubitoare în același timp.

Emma Thompson

În seria Sky Arts „Playhouse presents”, Emma Thompson oferă o interpretare convingătoare a reginei în prezentarea unui eveniment din viața reală. Pe 9 iulie 1982, Michael Fagan, un muncitor șomer, a reușit să înșele vigilența forțelor de ordine de la Palatul Buckingham și să pătrundă în dormitorul reginei.

Freya Wilson

Nu are scene foarte lungi, dar Freya Wilson o portretizează frumos pe regină pe când era copil în filmul biografic „The King’s Speech”. În film, tatăl reginei, regele George al VI-lea (Colin Firth), se pregătește cu un specialist pentru a scăpa de un defect de vorbire. Lungmetrajul a primit patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film.

Julie Walters

Julie Walters dă voce reginei în comedia din 2019 „The Queen’s corgi”. Este povestea adorabilului cățel Rex al reginei și a aventurilor sale în afara Palatului Buckingham. De-a lungul vieții, regina Elizabeth a avut peste 30 de câini corgi și are o relație specială cu aceste patrupede.

CITEȘTE ȘI: Regina Elizabeth a II-a, la premiera mondială a următorului film „James Bond”

Printul Philip, soțul reginei Elizabeth a II-a, a murit la 99 de ani

Foto: Profimedia Images