Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran

De: Ana Obretin / 09.04.2021, 17:08
Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran

Viețile membrilor familiilor regale ale lumii au stat la baza a numeroase dramatizări pentru micul și marele ecran, atât în filme, cât și în seriale, care continuă să captiveze publicul, iar prințul Philip nu a făcut excepție. Mai mulți actori de renume și-au asumat provocarea de a interpreta rolul ducelui de Edinburgh în diferite filme și seriale despre monarhia britanică. Acum, după moartea prințului Philip, vineri, la vârsta de 99 de ani, aceste mici perspective asupra vieții ducelui continuă să stârnească interes.

Iată vedetele care l-au portretizat pe prințul Philip la televizor și pe marele ecran

Christopher Lee, în „Charles & Diana: A Royal Love Story”

(FOTO: Christopher Lee)

Actorul britanic Christopher Lee l-a interpretat pe prințul Philip în filmul din 1982, o dramatizare a poveștii romantice și a nunții prințului moștenitor Charles și a prințesei Diana. 

James Cromwell în „Regina/ The Queen”

(FOTO: James Cromwell, în „Regina/ The Queen”)

Lungmetrajul lansat în 2006, a fost nominalizat la șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun rol principal feminin, trofeu pe care Helen Mirren l-a câștigat pentru interpretarea ei ca regina Elizabeth a II-a.

Matt Smith în „The Crown”

(FOTO: Matt Smith, în „The Crown”)

Serialul de succes produs de Netflix a oferit nu unuia, ci unui număr de trei actori oportunitatea de a-l interpreta pe prințul Philip, iar Matt Smith a fost primul. Producătorii au schimbat distribuția la fiecare două sezoane, astfel încât personajele să îmbătrânească veridic. Matt Smith a adus înțelepciune și exuberanță rolului, un tânăr duce de Edinburgh, în primele două sezoane, obținând o nominalizare la Oscar în 2018.

„Mă simt foarte norocos că trebuie să joc acest minunat om legendar”, a spus Smith, care a jucat alături de Claire Foy ca regina Elizabeth.

Tobias Menzies, în „The Crown”

(FOTO: Tobias Menzies, în „The Crown”)

Atunci când Matt Smith a renunțat la rolul din „The Crown”, Tobias Menzies a intrat în pielea prințului Philip, alături de Olivia Colman, care a interpretat-o ​​pe regină. Interpretarea lui Philip l-a ajutat pe Menzies să simtă o anume empatie cu prințul consort și să înțeleagă de unde venea atitudinea lui adesea înțepătoare.

„Simt că sunt toate expresii ale dorinței de a pătrunde ușor în structura lucrurilor, de a le descurca un pic. (…) Asta se simte, de asemenea, ca un ingredient important în relația sa cu Elizabeth … poate că a fost destul de util pentru ea de-a lungul anilor să aibă pe cineva care să o facă să râdă și să ia viața un pic mai puțin în serios”, a declarat Menzies pentru Vanity Fair în 2020. Pentru interpretarea sa incredibilă, Menzies a obținut o nominalizare la Globul de Aur în 2020. 

Jonathan Pryce, în „The Crown”

(FOTO: Jonathan Pryce) 

Filmările pentru cel de-al cincilea sezon vor începe în iunie, iar serialul se va încheia cu cea de-a șasea parte, pentru care producția va debuta în 2022. Imelda Staunton o va juca pe regina Elizabeth, în timp ce Jonathan Pryce îl va interpreta pe prințul Philip din anii 1990 până în anii 2000. Vor fi două sezoane pline de evenimente, cu divorțurile prințesei Anne, al prințul Andrew și al lui Charles, precum și cu decesele prințesei Diana și prințesei Margaret.

„Sunt încântat să lucrez din nou cu Netflix. Experiența pozitivă pe care am avut-o jucând în „The Two Popes” mi-a dat încrederea de a aborda perspectiva descurajantă a portretizării prințului Philip”, a spus Pryce într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix 

Costumele din “The Queen’s Gambit” şi “The Crown” expuse în expoziţia virtuală a Muzeului Brooklyn

Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV

Globurile de Aur 2021- „Nomadland”, „Borat”, „The Crown”, ”Schitt’s Creek”, marii câștigători

“The Trial of the Chicago 7”, “Schitt’s Creek” și “The Crown”, marile câștigătoare la SAG Awards

Foto: Profimedia Images