Helen Mirren primește premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani

De: Ana Obretin / 19.11.2021, 08:50
Helen Mirren primește premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani

Actrița britanică Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor american (Screen Actors Guild, SAG), potrivit unui anunț făcut de organizație.

Cariera lui Helen Mirren, care este a 57-a laureată a prestigiosului premiu, se întinde pe 50 de ani, cu roluri care au variat de la iubita unui gangster în „The Long Good Friday” la regina Elisabeta a II-a în „The Queen”.

CITEȘTE ȘI: Helen Mirren va fi “ticăloasa” în filmul “Shazam! Fury of the Gods”

Actorii Morgan Freeman, Al Pacino, Helen Mirren şi Danny DeVito vor face parte din distribuţia „Sniff”, o reinventare a filmului noir

Mirren, în vârstă de 76 de ani, adaugă această cea mai recentă onoare unei colecții solide de premii, inclusiv un Oscar, un Tony și mai multe premii SAG, Emmy și BAFTA.

„Sunt onorată că am fost aleasă să primesc premiul SAG pentru întreaga carieră”, a spus Mirren într-un comunicat, potrivit AP News. „De când eram o tânără actriță, la începuturi, m-am simțit întotdeauna inspirată și am învățat din actoria americană, așa că acest premiu este deosebit de important pentru mine”, a mai spus aceasta.

Helen Mirren este cea mai titrată laureată a premiului SAG pentru întreaga carieră

Cu 13 nominalizări la premiile SAG și cinci victorii, Mirren este, de asemenea, cea mai titrată laureată a acestui trofeu, a menționat sindicatul. „Dame Helen Mirren este pur și simplu un talent strălucitor și luminos”, a spus președintele SAG-AFTRA, actrița Fran Drescher, într-un comunicat. „Ea a ridicat ștacheta foarte sus pentru toți actorii și, rol după rol, își depășește chiar și propriile show-uri extraordinare. Întotdeauna am simțit o legătură cu Helen. Ea este regina Angliei și eu sunt regina din Queens (diviziune a orașului New York, n.r.)”, a mai spus actrița.

Cea de-a 28-a ediție anuală a premiilor SAG va fi transmisă în direct din Santa Monica, California. pe 27 februarie 2020, pe TNT și TBS, la ora locală 20.00. Evenimentul este unul dintre cele mai prestigioase din sezonul de premii de la Hollywood care culminează cu ceremonia Oscar. Actorii alcătuiesc cea mai mare categorie de membri cu drept de vot din Academia de film americană, de aceea gala SAG este un bun indicator pentru viitorii câștigători de Oscar. Sindicatul actorilor americani numără aproximativ 16.000 de membri.

Anul acesta, gala SAG a fost anulată din cauza pandemiei, dar, anul trecut, premiul pentru întreaga carieră i-a revenit lui Robert de Niro.

CITEȘTE ȘI: Helen Mirren, în cel mai funny VIDEO

Foto: Profimedia Images