Prințul Philip a murit supărat pe Netflix pentru serialul „The Crown”

De: Andra Voiculescu / 14.04.2021, 15:14
Prințul Philip a murit supărat pe Netflix pentru serialul

Prințul Philip a fost „foarte supărat” de scenele „șocant de rău intenționate” despre el din serialul „The Crown”, potrivit biografilor regali citați de The Mail.

Ducele de Edinburgh – care a murit vineri la vârsta de 99 de ani – a fost supărat când a auzit de „fantezia completă” a unei aventuri în care a fost implicat cu balerina Galina Ulanova și faptul că ar fi amenințat-o pe nora sa, prințesa Diana, au declarat experții regali pentru The Mail.

Cu toate acestea, scena „cea mai cumplită” a fost aceea în care tatăl său s-a arătat supărat, învinuindu-l pentru moartea surorii sale într-un accident de avion, a declarat biograful Sally Bedell Smith, pentru ziarul britanic.

Episodul a sugerat că Philip trebuia să meargă în Germania pentru a-și vizita sora, prințesa Cecilie a Greciei și Danemarcei, în 1937, dar acest lucru i-a fost interzis după ce a avut probleme la școală.

Sora lui a decis să zboare în Marea Britanie pentru a-l vedea, dar avionul în care se afla s-a prăbușit, omorând-o pe ea, pe soțul ei, pe cei doi fii ai lor și pe un băiețel nenăscut, precum și pe soacra ei, se arată în unul dintre episoade.

Serialul îl înfățișează pe tatăl lui Philip, prințul Andrew al Greciei și Danemarcei, înfruntându-l pe fiul său la înmormântare și spunându-i: „Tu ești motivul pentru care suntem cu toții aici, îngropând copilul meu preferat”.

Bedell Smith – care a publicat o biografie bestseller a reginei – a spus că Philip „nu are nimic de-a face cu moartea surorii sale”, ceea ce nu a provocat niciodată o ruptură cu tatăl său.

„Cecilie a murit într-un accident aerian … acesta este singurul lucru adevărat”, a declarat aceasta pentru ziarul britanic. „Orice altceva a fost inventat într-un mod șocant de rău intenționat.”

În timp ce prințul Philip și regina Elisabeta a II-a au refuzat amândoi să urmărească controversatul serial, ducelui de Edinburgh i s-a spus despre poveste – ceea ce „l-a supărat teribil”, a spus Bedell Smith.

Netflix „ar trebui să-și ceară scuze public”, a spus biograful.

Un alt biograf regal, Hugo Vickers, a insistat, de asemenea, că Philip a fost „foarte supărat” în legătură cu serialul.

„Descrierea a fost crudă și profund nedreaptă. Netflix nu a făcut decît să avertizeze spectatorii cu o declinare a responsabilității,” a spus acesta.

Producătorii „The Crown” au declarat vineri că au fost „profund întristați” de vestea morții lui Philip, spunând: „Gândurile noastre sunt cu familia regală în acest moment trist”.

Actorii Matt Smith și Tobias Menzies, care au jucat amândoi rolul lui Philip, au postat, de asemenea, omagii regretatului prinț.

Cu toate acestea, Netflix și creatorul serialului, Peter Morgan, nu au răspuns când au fost întrebați dacă își vor cere scuze pentru portretizarea lui Philip.

Sursa foto: Profimedia Images

Citește și: Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran (apropotv.ro)

BBC, record de reclamații după ce a modificat programul în urma decesului prințului Philip