BBC, record de reclamații după ce a modificat programul în urma decesului prințului Philip

De: Ana Obretin / 13.04.2021, 11:08
BBC, record de reclamații după ce a modificat programul în urma decesului prințului Philip

Decizia radiodifuzorului public din Marea Britanie, BBC, de a modifica programul TV și radio pentru a acoperi evenimentele de după decesul prințului Philip a dus la un număr record de reclamații. Radiodifuzorul a primit peste 110.000 de reclamații din partea publicului nemulțumit.

Palatul Buckingham, reședința oficială a reginei Elizabeth a II-a, a dat publicității știrea oficială despre moartea prințului Philip, la vârsta de 99 de ani, vineri, 9 aprilie, la prânz, moment în care BBC și-a anulat toate programele pentru a acoperi evenimentul, prin canalele TV și radio.

Programe populare, precum serialul „Eastenders” și finala sezonului actual „MasterChef” au fost afectate, fiind difuzate în schimb știri, documentare și emisiuni omagiale. Majoritatea reclamațiilor au sugerat că acoperirea a fost excesivă și a afectat alte subiecte de știri, cum ar fi pandemia, pe lângă plângerile privind anularea propriu-zisă a emisunilor, potrivit The Hollywood Reporter.

Recordul anterior în materie de reclamații făcute radiodifuzorului britanic a fost deținut de „Jerry Springer: The Musical”, care a generat 63.000 de plângeri în 2005.

CITEȘTE ȘI: Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran

Un documentar despre Amy Winehouse, lansat de BBC, la 10 ani de la moartea artistei

Joe Exotic va fi subiectul unui nou documentar pentru BBC

BBC World News a fost interzis în China; Londra denunță un „atac inacceptabil”

Cei 2 copii care au intrat peste interviul tatălui lor la BBC au primit propriu desen animat – VIDEO

Foto: Profimedia Images