Joe Exotic va fi subiectul unui nou documentar pentru BBC

De: Loredana Toma / 17.03.2021, 14:33
Joe Exotic va fi subiectul unui nou documentar pentru BBC

Joseph Maldonado-Passage, cunoscut sub numele de Joe Exotic, va fi subiectul unui nou documentar produs de BBC, intitulat “Louis Theroux: The Cult of Joe Exotic”. Filmul va fi realizat la zece ani după ce Theroux l-a cunoscut pe Joe Exotic, în timp ce realiza documentarul “America’s Most Dangerous Pets”.

Joe Exotic este un fost proprietar de grădină zoologică din Oklahoma, numită inițial “The Garold Wayne Exotic Animal Memorial Park”, cunoscută mai apoi drept “GW Zoo”. Bărbatul a început prin a adăposti feline abandonate, mai ales tigri, apoi și-a crescut afacerea, ajungând să facă turnee cu puii de tigri și spectacole de magie. A atras atenție presei și a început să facă reality show-uri. Ulterior a fost implicat în mai multe scandaluri, iar în prezent își ispășește pedeapsa de 22 de ani în închisoare, după ce a complotat ca rivala lui în afaceri să fie ucisă. 

O poveste tipic americană, din inima Oklahomei

Întorcându-se în Oklahoma, Theroux explorează ceea ce s-a întâmplat de atunci și până acum cu omul felinelor care, deși este într-o  închisoare federală, după ce a fost găsit vinovat pentru complot pentru crimă și de multiple acuzații de cruzime la adresa animalelor, în loc să fie un paria al societății, este un fenomen mediatic cu o foarte bine organizată echipă de campanie, care încearcă să-i obțină grațiere din partea președintelui SUA.

“Aceasta este una dintre poveștile acelea tipic americane care se întâmplă în inima Oklahomei, cu o distribuție prea colorată și prea exagerată ca să fie credibilă”, a spus Theroux, potrivit THR. “Am filmat în parc, în 2011, vreo opt sau nouă zile, pe parcursul a trei vizite separate. Chiar și uitasem cât de mult am filmat, până să revin asupra materialului, în timpul carantinei. Este incredibil cât de mult material am filmat și câtă informație există acolo. De atunci, povestea a devenit din ce în ce mai mare și mai ciudată și am descoperit o dramă din viața reală care m-a dus în direcții la care nu mă așteptam”, a mai precizat Theroux.

Clare Sillery, șeful departamentul de documentare BBC, a adăugat: “În această continuare a primului documentar despre viața lui Joe Exotic, ‘America’s Most Dangerous Pets’, telespectatorii vor fi conduși către o lume mult mai profundă și mai ciudată a uneia dintre cele mai cunoscute figuri ale Americii. Acest film este plin de informație care n-a mai fost publicată până acum și conține interviuri noi despre toată povestea lui Joe Exotic”.

CITEȘTE ȘI: Demi Lovato, despre viol, supradoză și traume în noul său documentar YouTube

Tina Turner, cadou de adio pentru fani: un documentar despre o viață ce trebuia să fie de poveste, dar a devenit coșmar

Un documentar despre Holocaust, nominalizat la Oscar, va fi primul film lansat ca NFT

Foto: Profimedia Images