10 staruri care au jucat regi și regine din viața reală (VIDEO)

De: Ana Obretin / 11.01.2022, 16:23
10 staruri care au jucat regi și regine din viața reală (VIDEO)

Regina Elizabeth a II-a, care va celebra anul acesta Jubileul de Platină, respectiv 70 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii, este nu numai o forță pe scena politicii internaţionale, ci şi o inspiraţie pentru lumea cinematografiei, unde a fost jucată de mai multe staruri.

Personalitate simbol pentru britanici, regina Elizabeth a II-a continuă să fascineze lumea întreagă. Iar, de-a lungul deceniilor, a fost și personaj de film și serial TV. Cel mai recent a fost portretizată în serialul „The Crown”, nu de una, ci de trei mari actrițe, Claire Foy, Olivia Colman și Imelda Staunton, alături de Verity Russell, care a jucat-o în versiunea din copilărie.

CITEȘTE ȘI: Cinci vedete care l-au interpretat pe printul Philip pe micul și marele ecran

Elizabeth a II-a: Neobișnuitul film de Crăciun pe care îl vizionează regina în fiecare an

Însă regina Elizabeth a II-a nu este singurul monarh celebru care a devenit personaj de film sau serial. Iată mai jos 10 staruri ce au jucat pe marele sau micul ecran regi și regine care și-au pus amprenta asupra istoriei.

Claire Foy

Actrița britanică a jucat-o pe regina Elizabeth a II-a în serialul de succes „The Crown”. Claire Foy a jucat-o pe regină în primele două sezoane, care au descris începutul domniei acesteia, fiind apoi înlocuită de Olivia Colman.

Colin Firth

Actorul britanic l-a interpretat pe tatăl reginei Elizabeth a II-a, regele George al VI-lea, în filmul „Discursul regelui/ The King’s Speech” (2010). Pelicula a primit patru Oscaruri, inclusiv pentru rolul realizat de Firth.

Helen Mirren

Actrița britanică a primit un premiu Oscar pentru interpretarea reginei Elizabeth a II-a în filmul din 2006 „Regina/ The Queen”.

Romy Schneider

Actrița franco-germană a devenit celebră cu rolul împărătesei Elisabeta a Austriei din trilogia austriacă „Sissi” (1955 – 1957). Ea a reluat acest rol într-o versiune matură în „Ludwig” (1973), de Luchino Visconti. De asemenea, Romy Schneider a jucat rolul tinerei regine Victoria în „The Story of Vickie” (1954).

Leonardo DiCaprio

Actorul american l-a interpretat pe regele Franței Ludovic al XIV-lea în filmul de capă și spadă „Omul cu mască de fier/ The Man in the Iron Mask”. Pelicula a fost lansată în 1998 și este bazată pe două romane de Alexandre Dumas.

Margot Robbie

Actrița australiană a interpretat-o ​​pe regina Elizabeth I în filmul „Mary, regina Scoției/ Mary Queen of Scots”, lansat în 2019. În rolul titular în filmul nominalizat la două premii Oscar a fost actrița americană Saoirse Ronan.

Naomi Watts

Actrița britanică a interpretat-o pe regretata prințesă Diana, care a fost căsătorită cu prințul moștenitor Charles, în filmul din 2013 „Diana”.

Helena Bonham Carter

Actrița britanică a fost nominalizată la BAFTA și Emmy pentru rolul surorii reginei Elizabeth a II-a, Margaret, în cel de-al treilea și cel de-al patrulea sezon al serialului „The Crown”. De asemenea, a fost nominalizată la Oscar pentru rolul mamei lui Elizabeth a II-a, Elizabeth Bowes-Lyon, din „The King’s Speech”.

Olivia Colman

Actrița britanică a jucat-o pe regina Elizabeth a II-a în cel de-al treilea și cel de-al patrulea sezon al serialului „The Crown”. Pentru performanța ei, a fost premiată anul trecut cu un premiu Primetime Emmy.

Cate Blanchett

Actrița australiană a interpretat-o ​​pe regina Elizabeth I în filmul din 1998 „Elizabeth”. Cate Blanchett a primit pentru rolul din acest film un premiu BAFTA.

CITEȘTE ȘI: Actrița Cate Blanchett va primi un premiu Cesar pentru întreaga carieră

Foto: Profimedia Images