O nouă specie de copac, descoperită recent, numită după Leonardo DiCaprio

De: Nicoleta Lepădatu / 07.01.2022, 07:47
O nouă specie de copac, descoperită recent, numită după Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio este unul dintre cei mai vizibili și vocali ecologiști de la Hollywood, iar aceste eforturi au dat acum roade sub forma unei specii de copac descoperite recent, care a fost numită după el.

Oamenii de ştiinţă de la Royal Botanic Gardens, Kew, au spus că vor să îi aducă un omagiu actorului pentru ajutorul oferit în salvarea unei păduri tropicale de la exploatare.

Copacul, care a primit numele oficial Uvariopsis dicaprio, creşte doar în pădurea cameruneză, cunoscută pentru biodiversitatea sa.

„Considerăm că a fost esenţial în sprijinirea opririi exploatării pădurii Ebo”, a spus dr. Martin Cheek de la Kew.

Cercetătorii şi ecologii au fost îngroziţi când au aflat de planul de a permite ca mari suprafeţe din pădurea Ebo să fie deschise pentru exploatare. Aceasta este una dintre pădurile tropicale relativ intacte din Africa Centrală, cămin pentru populaţia Banen, areal unic pentru floră şi faună, inclusiv pentru gorile în pericol de dispariţie, cimpanzei şi elefanţi de pădure.

Experţi internaţionali au trimis o scrisoare guvernului în care au detaliat speciile care sunt în pericol, iar problema a fost abordată şi de DiCaprio, ale cărui postări pe reţelele de socializare au impulsionat campania.

Guvernul a revocat planul, deşi pădurea încă nu este oficial desemnată parc naţional. „Aceasta ar putea fi o amânare a execuţiei”, a adăugat dr. Cheek.

Copacul dicaprio este prima specie vegetală nouă ştiinţei care este botezată oficial de cercetătorii Kew în 2022.

Copac peren are flori galbene care îi cresc din trunchi, este parte din familia ylang ylang, se găseşte doar într-o mică zonă a pădurii şi este în pericol de extincţie.

Anul trecut, mai mult de 200 de plante şi ciuperci din lume au primit nume oficiale din partea cercetătorilor Kew şi a colaboratorilor lor. Câteva dintre aceste specii sunt deja dispărute şi multe se află în mare risc din cauza defrişărilor, a secetei, inundaţiilor şi a incendiilor de vegetaţie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE Și: Trailerul oficial al thrillerului „Don’t Look Up”, cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence, lansat (VIDEO)

viewscnt