Leonardo DiCaprio, în discuții finale pentru a juca în ”Jim Jones”, film pe care îl va și produce

De: Nicoleta Lepădatu / 09.11.2021, 05:50
Leonardo DiCaprio, în discuții finale pentru a juca în ”Jim Jones”, film pe care îl va și produce

MGM a obținut o înțelegere pentru lungmetrajul ”Jim Jones”, cu Leonardo DiCaprio, cu care se află în discuții finale pentru a juca rolul liderului cultului religios din anii 1970 care a fost în spatele sinuciderii în masă din Jonestown din 18 noiembrie 1978, care s-a soldat cu pierderea a mai mult de 900 de vieți. Câștigătorul Oscarului va și produce filmul, prin compania sa Appian Way, alături de Jennifer Davisson.

Scenariul va fi scris de Scott Rosenberg, autorul ”Venom” obținând o sumă impresionantă pentru acesta, conform publicației Deadline.  Rosenberg va fi și producător executiv pentru ”Jim Jones”.

Jones a fondat secta religioasă Templul Popoarelor din Indianapolis în 1955 despre care susținea că este o congregație complet integrată care promovează socialismul creștin. În anii 1970, el a respins în mod deschis creștinismul tradițional și a susținut că el este Dumnezeu. A construit Jonestown în Guyana în 1974 și i-a îndemnat pe adepții săi să locuiască cu el acolo, în timp ce promova un paradis socialist liber de opresiunea guvernului american.

Pe fondul zvonurilor despre încălcări ale drepturilor omului, guvernul american a trimis o delegație condusă de congresmenul Leo Ryan în noiembrie 1978. Ryan, împreună cu alți patru, aveau să fie în cele din urmă împușcați de adepții lui Jones. Ca să își acopere crimele, Jones a orchestrat o sinucidere în masă a adepților săi, care a luat viața a 918 membri ai congregației, dintre care 304 copii, într-un act care a presupus consumul unei băuturi răcoritoare în care pusese și cianură.

Leonardo DiCaprio va mai juca în comedia Netflix a lui Adam McKay, ”Don’t Look Up”, alături de Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Meryl Streep și Ariana Grande, printre alții. De asemenea, joacă în continuare în filmul lui Martin Scorsese ”Killers of the Flower Moon” pentru Apple Originals Films. DiCaprio a fost nominalizat de șapte ori la Oscar și a câștigat statueta pentru rolul din filmul ”The Revenant” din 2016.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Leonardo DiCaprio dezvăluie care este „cea mai memorabilă” scenă din cariera sa