Premiile Grammy vor avea categorii noi, inclusiv compozitorul anului

De: Nicoleta Lepădatu / 09.06.2022, 18:17
Premiile Grammy vor avea categorii noi, inclusiv compozitorul anului

Premiile Grammy adaugă o melodie inedită pentru premiul pentru schimbare socială și cinci categorii noi, inclusiv compozitorul anului, oferind Recording Academy o cale de a onora cel mai bun compozitor.

Recording Academy a anunțat azi că noua categorie de premii pentru compozitori neclasici va recunoaște o persoană care a fost „cel mai prolific” compozitor care nu e interpret  sau producător pentru o serie de lucrări noi în timpul unui an de eligibilitate. Categoria adoptă o abordare diferită față de cea care recompensează cântecul anului, care premiază compozitorul sau compozitorii care au scris versurile sau linia melodică a unei singure piese.

„Această nouă categorie este cu adevărat pentru o persoană expertă în domeniul compoziției muzicale”, a declarat directorul general al Recording Academy, Harvey Mason jr, pentru The Associated Press. Compozitorii trebuie să fi scris cel puțin cinci melodii în care sunt creditați „exclusiv” în postura de compozitor sau co-autor.

„Cineva care își scrie propria muzică și o înregistrează nu ar fi eligibil”, a spus el. „Ar trebui să scrie cântece pentru alții. Vrem să evidențiem meșteșugul de a scrie melodii profesional pentru artiști.”

„Compozitorii sunt în centrul afacerii și industriei noastre”, a spus el. „Nimic nu se întâmplă fără compozitori. Pentru noi, aceasta a fost o abordare firească. Este în concordanță cu toate schimbările. Ne-am gândit: Cum putem face mai mult? Prezentăm mai mulți oameni și suntem mai incluzivi în diferite genuri?’”

Noua categorie este un alt pas uriaș pentru compozitori. Anul trecut, o actualizare a regulilor a permis ca orice compozitor, producător, inginer sau artist prezentat pe un album nominalizat pentru albumul anului să poată câștiga în cele din urmă o nominalizare.

Celelalte patru categorii includ cel mai bun album de poezie vorbită, interpretare muzicală alternativă, interpretare muzicală americana și coloană sonoră pentru jocuri video și alte medii interactive.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Grammy 2022: Jon Batiste a fost marele învingător cu 5 premii din 11 nominalizări. Lista completă a câștigătorilor

Grammy 2022: 15 lucruri pe care trebuie să le știi despre gala de duminică noapte

 

Tags: