Primetime Emmy: Disney conduce în topul nominalizărilor, iar HBO a depășit Netflix

De: Ana Obretin / 13.07.2021, 23:57
Primetime Emmy: Disney conduce în topul nominalizărilor, iar HBO a depășit Netflix

Disney conduce în topul nominalizărilor la ediția de anul acesta a premiilor Primetime Emmy, cu 146 de selecții, în timp ce HBO (împreună cu HBO Max) a depășit Netflix, cu 138.

După un an ca niciun altul, în care pandemia i-a determinat pe oameni să se indrepte spre micile ecrane, în care producția TV a luat avânt și în care au fost schimbate radical structurile executive în aproape fiecare conglomerat important din mass-media, și academia care decernează premiile Emmy a schimbat modul în care a evaluat nominalizările.

Astfel, într-o primă etapă, Academy of Television Arts & Sciences grupează nominalizările în funcție de grupul media, iar aici Disney ocupă primul loc, cu 146 de selecții pentru diversele sale platforme. WarnerMedia – care deține, printre altele, HBO și HBO Max – ocupă locul al doilea, cu 138 de nominalizări. Gigantul de streaming Netflix a obținut în total 129 de nominalizări. Totuși, dacă nominalizările ar fi fost evaluate așa cum erau în trecut – separând HBO și HBO Max -, Netflix ar fi depășit cu ușurință HBO, scrie The Hollywood Reporter.

Schimbarea vine și după un an în care aproape toate conglomeratele media s-au restructurat, pentru a acorda prioritate conținutului pentru streaming, pe măsură ce spectatorii platformelor digitale s-au înmulțit, în timp ce pentru rețelele liniare rating-urile și veniturile au continuat să scadă. 

Noua organizare a nominalizărilor este un prim pas important pentru a recunoaște modul în care peisajul media evoluează pentru a face față epocii streaming-ului, mai scrie The Hollywood Reporter.

„The Crown” și „The Mandalorian” sunt marile favorite la premiile Primetime Emmy 2021

În ceea ce privește producțiile propriu-zise, „The Crown”, de la Netflix, și „The Mandalorian”, de la Disney +, conduc în topul nominalizărilor, cu 24 fiecare, urmate fiind de primul show Marvel pentru Disney +, „WandaVision” (23) și „The Handmaid’s Tale” (21), de la Hulu, și programul de satiră de la NBC „Saturday Night live”.

Producția Apple din 2020 „Ted Lasso” a primit 20 de nominalizări și este urmată de drama între timp anulată de HBO „Lovecraft Country” (18) și de „The Queen’s Gambit” (18).

Cea de-a 73-a ediție a premiilor Primetime Emmy, găzduită de Cedric the Entertainer, va fi difuzată pe 19 septembrie, la CBS, și va fi transmisă în direct pe Paramount +. 

CITEȘTE Și: „General Hospital”, cel mai bun serial dramatic la gala Daytime Emmy Awards

5 actrite au purtat tinute romanesti la Gala Emmy

Foto: Profimedia Images