Prințul William oferă vești despre bunicul său, prințul Philip, internat de o săptămână

De: Ana Obretin / 22.02.2021, 15:57
Prințul William oferă vești despre bunicul său, prințul Philip, internat de o săptămână

Prințul William a declarat că bunicul său „este OK”, după ce prințul consort Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost internat într-un spital din Londra, săptămâna trecută. Ducele de Cambridge a dezvăluit că medicii au vrut să îl țină pe acesta „sub supravegherea lor”, de când a fost dus la spital, marțea trecută.

William, în vârstă de 39 de ani, a fost întrebat despre starea ducelui de Edinburgh luni, în timp ce vizita un centru de vaccinare anti-COVID-19 din Norfolk.

„Da, este în regulă. Îl țin sub supraveghere”, a spus prințul, făcând cu ochiul jurnaliștilor. William a mulțumit voluntarilor de la centrele de vaccinare, potrivit The Sun.

Prințul Philip a fost internat la spitalul King Edward VII din Londra, „ca măsură de precauție”, după ce s-a simțit rău, se arată într-un comunicat emis de Palatul Buckingham. Vineri, o sursă a declarat pentru presa britanică: „După consultarea cu medicul său, ducele de Edinburgh va rămâne probabil în spital pentru monitorizare și odihnă în weekend și în săptămâna viitoare”. Totuși, se pare că prințul Philip este într-o stare psihică bună, potrivit surselor. Nu au fost făcute publice informații legate de cauza internării prințului, dar s-a specificat faptul că nu este ceva legat de noul coronavirus. 

În weekend, prințul moștenitor Charles și-a vizitat tatăl, dar la plecare chipul său arăta mai degrabă îngrijorat. Se pare că Charles nu și-a mai văzut tatăl de dinainte de Crăciun, din cauza restricțiilor impuse la nivel național în contextul pandemiei. Prințul Philip și regina Elizabeth a II-a și-au petrecut ultimele luni mai mult la castelul Windsor.

Prințul consort, care este căsătorit cu regina Elizabeth din 1947, s-a retras din viața publică în 2017. El va împlini 100 de ani pe 10 iunie.

CITEȘTE ȘI: Prințul Philip a fost internat în spital, „ca măsură de precauție”  

Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți 

Foto: Profimedia Images