Producția „Dune: Part Two” începe zilele acestea în Italia

De: Nicoleta Lepădatu / 04.07.2022, 10:02
Producția „Dune: Part Two” începe zilele acestea în Italia

Filmările pentru „Dune: Part Two” se desfășoară în Altivole, Italia, în regiunea Veneto, zilele acestea, conform publicației Deadline. Continuarea producției, cu o mare parte din distribuție, este programată pentru 21 iulie la Budapesta, Ungaria, unde s-a filmat și producția din 2021.

Se pare că filmarea din Italia are loc la Brion Tomb, proiectat de Carlo Scarpa, o zonă cu aspect modernist care pare făcut special pentru universul Dune. Scarpa a proiectat zona structurată din beton între 1968-1978, compusă dintr-o capelă mică, un bazin reflectorizant, un arcosolium și grădini cu accente bizantine și japoneze.

După cum se știe deja, lansarea „Dune: Part Two”, al doilea capitol din epopeea SF marca Warner Bros., a fost amânată până pe 17 noiembrie 2023, de la data inițială, 20 octombrie 2023.

Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Josh Brolin și Javier Bardem revin pentru „Dune: Part Two”, cu Florence Pugh, Austin Butler și Christopher Walken pregătiți să se alăture distribuției. Regizorul Denis Villeneuve este de așteptat să înceapă filmările pentru continuarea „Dune”, care prezintă partea a doua a cunoscutului roman scris de Frank Herbert.

Primul lungmetraj „Dune” a generat încasări de 400 de milioane de dolari la nivel mondial, fiind unul dintre puținele succese ale strategiei de lansare hibridă experimentală a Warner Bros., ce a inclus cinematografele și platforma de streaming HBO Max. Un triumf critic pe lângă gloria sa comercială, „Dune” a fost nominalizat la 10 premii Oscar și a câștigat șase trofee, inclusiv pentru sunet și efecte vizuale.

CITEȘTE ȘI: Léa Seydoux se alătură distribuției „Dune: Part 2” în rolul Lady Margot

Foto: Profimedia Images