Producție The Richest, YouTube: Ludmila Pavlicenco, femeia lunetist cu cele mai multe victime confirmate

De: Alex Manole / 17.05.2021, 12:18

Cei de la canalul The Richest de pe YouTube au realizat un top zece al celor mai buni lunetişti din toate timpurile. Atrage atenţia Ludmila Pavlicenco, femeia-lunetist care a ucis 309 soldaţi inamici, dintre care 36 de lunetişti. Nicio altă femeie nu a mai reuşit o astfel de performanţă cu arma cu lunetă în mână.

Pavlicenco a luptat în timpul celui De-al Doilea Război Mondial şi şi-a apărat ţara în timpul Operaţiuni Barbarossa, prin care Hitler a invadat Uniunea Sovietică. Ea avea 24 de ani în 1941. În timpul bătăliei pentru oraşul Odessa, la care soldaţii români au jucat un rol foarte important, Ludmila a ucis 187 de militari, printre care mulţi conaţionali de-ai noştri.

În iunie 1942, lunetista a fost rănită de o bombă de mortar. Deoarece era deja o celebritate necesară pentru aparatul sovietic de propagandă, Pavlicenco a fost retrasă de pe front.

Lunetista a folosit în timpul serviciului o carabină Moisin Nagant, cu lunetă de producţie sovietică. Arma are o magazie de cinci cartuşe şi calibru .30.

Sursa: The Richest

Foto: Wikipedia

CITEȘTE ȘI:

Mafiot, prins în Caraibe după ce a publicat pe YouTube clipuri în care gătea

Tradiție controversată: Un trib african le oferă femei, în dar, oaspeților

Demi Lovato, despre viol, supradoză și traume în noul său documentar YouTube