Radiodifuzorul danez stârnește controverse cu “John Dillermand”, un serial pentru copii despre un bărbat cu un penis uriaș

De: Ana Obretin / 07.01.2021, 14:19
Radiodifuzorul danez stârnește controverse cu “John Dillermand”, un serial pentru copii despre un bărbat cu un penis uriaș

Un nou serial animat pentru copii a fost lansat în Danemarca, iar premisa lui destul de șocantă a stârnit controverse: intitulat “John Dillermand”, show-ul, care se adresează copiilor cu vârste între patru și opt ani, urmărește aventurile unui bărbat care are „cel mai lung membru din lume”. Cuvântul „dillermand”, de altfel, este un termen argotic danez pentru “penis”.

Pe lângă faptul că întâmpină diverse provocări – membrul seamănă literalmente cu un furtun de grădină -, John este capabil să-și folosească bine instrumentul în diverse operațiuni de salvare. 

 

Emisiunea este difuzată de DR, radiodifuzorul public danez, care a explicat raționamentul din spatele show-ului într-un mesaj publicat pe Facebook: “Credem că este important să putem spune povești despre corp. În serial, admitem curiozitatea crescândă (a copiilor mici) cu privire la corpurile și organele lor genitale, precum și jena și plăcerea resimțite”.

Primul dintre cele 13 episoade ale seriei a fost vizionat deja de 140.000 de ori de la premiera din 2 ianuarie. Expertul în educație Sophie Munster a declarat: “Este un show foarte ‘danez’. Pentru noi este o tradiție să depășim limitele și să folosim umorul și credem că este total normal”.

Cu toate acestea, nu toată lumea este de aceeași părere. Mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că subiectul nu este unul potrivit pentru copii atât de mici. Unii experți au subliniat că ideea unui bărbat care nu este capabil să-și controleze organele genitale este oricum altcumva decât amuzantă. 

Scriitoarea daneză Anne Lise Marstrand-Jørgensen a comentat pe Facebook: “Este acesta cu adevărat mesajul pe care vrem să-l transmitem copiilor în timp ce suntem în mijlocul unei ere #MeToo?”. 

Aceasta nu este prima dată când alegerile DR stârnesc dezbateri publice. Anul trecut, emisiunea “Ultra Smider Tøjet/ Ultra Strips Down” a stârnit indignare pentru că a prezentat copii cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani alături de adulți dezbrăcați.

CITEȘTE ȘI: Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri