Radiohead, Paul McCartney, U2, Green Day și alții scot la licitație chitare în scopuri caritabile

De: Nicoleta Lepădatu / 25.11.2021, 08:57
Radiohead, Paul McCartney, U2, Green Day și alții scot la licitație chitare în scopuri caritabile

Radiohead, Paul McCartney, U2, Green Day, Dave Grohl, Noel Gallagher și multe alte trupe scot la licitație chitare pentru a ajuta muzicienii afectați de pandemia COVID.

Colecția este realizată de chitaristul U2 The Edge și producătorul Bob Ezrin, iar fondurile obținute în urma vânzării acesteia vor merge la Music Rising, o organizație de caritate pe care au fondat-o în 2005 pentru a ajuta muzicienii afectați de uraganul Katrina. Acum, cei doi îi ajută pe cei afectați de criza globală de sănătate.

Licitația „Guitars Icons: A Musical Instrument Auction to Benefit Music Rising” va avea loc pe 11 decembrie la Van Eaton Galleries din Los Angeles. Ofertele se pot face și online.

Chitarele și alte instrumente scoase la licitație vin și de la: Elton John, Pearl Jam, Joe Walsh, Rush, Ron Wood, Tom Morello, Joan Jett, Bruce Springsteen, Lou Reed, Kings Of Leon, Johnny Marr și Win Butler de la Arcade Fire.

Unele dintre cele mai notabile articole provin din colecția privată a U2, inclusiv chitara Gibson Les Paul Music Rising din 2005, ediție limitată, pe care The Edge a cânta în timpul turneelor „One”  de la Joshua Tree din 2017 și 2019.

The Edge scoate la licitație și Custom Signature Fender Stratocaster pe care a folosit-o live pentru „Bad” și „I Still Haven’t Found What I’m Looking For” în 2017 și 2019. Chitara electrică Custom Gibson ES-175 a lui Bono, pe care a folosit-o de-a lungul turneului Zoo TV din 1992-1992 pentru „The Fly” și „Angel Of Harlem” este, de asemenea, de vânzare.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Albumul „30” al cântăreţei Adele a devenit cel mai bine vândut material discografic lansat în 2021, în doar trei zile de la lansare

U2 anunță ediția aniversară a albumului „Achtung Baby”, lansat în urmă cu 30 de ani

Elton John și-a amânat concertele europene din turneul final, din cauza unor probleme de sănătate