Raed Arafat spune că marile festivaluri de anul acesta ar putea să nu aibă loc

De: Ana Obretin / 08.02.2021, 11:02
Raed Arafat spune că marile festivaluri de anul acesta ar putea să nu aibă loc

Medicul Raed Arafat, șeful DSU, spune că marile festivaluri din acest an, precum Neversea și Untold, ar putea să nu mai aibă loc, pentru că nu va fi permisă participarea a zeci de mii sau de sute de mii de oameni, ci a unui public de doar de 100 – 150 de persoane. Arafat a vorbit despre acest subiect ân contextul în care unii organizatori de festivaluri au început să vândă bilete la evenimente, deși nu se știe cum va evolua pandemia.

„S-a supărat pe mine cineva că am zis, atenţie că nu e sigur că veţi putea organiza concerte cu zeci de mii de oameni şi imediat a ieşit unul să comenteze de la Cluj că Arafat nu se pricepe la industrie, mă pricep mai mult la medicină, aşa este, e adevărat. Au început să anunţe de vânzare de bilete, noi nici nu ştim cum o să fie la vară şi o să ajungem la faza în care din nou o să iasă discuţii, scandal, cine îi despăgubeşte pe cei care au cumpărat biletele, cine o să facă asta…(…) Ei trebuie să anunţe oamenii că e pe riscul lor”, a afirmat Arafat.

Acesta a mai spus că, până în vară, se poate ajunge la o creștere a numărului de infectări, potrivit Gandul.

„Nimeni nu poate să dea un răspuns concret acum şi răspunsul o să fie cum evoluăm. Noi nu ştim cum evoluăm, s-ar putea să ne trezim cu o creştere şi cu un vârf nou, nu ştie nimeni. Riscul se asumă. Noi trebuia să fim corecţi şi să spunem atenţie şi asta este”, a mai transmis şeful DSU, duminică seară, la Antena 3, preluat de Adevărul.ro.

Organizatorii se declară îngrijorați de afirmații

Directorul de comunicare al festivalurilor Neversea și Untold, Edy Chereji, a criticat lipsa unui plan de măsuri are să permită relansarea sectorului cultural.

„Am fost tot timpul un partener al autorităţilor, am respectat şi am îndrumat oamenii să respecte toate măsurile în toată această perioadă. Am fost şi suntem de bună credinţă! Dar în acelaşi timp nici nu mi se pare normal ca dumnealui să nu arate nici un interes în exerciţiul de a gândi un plan de măsuri care să ne permită repornirea în vara acestui an! Măcar să încercăm acest exerciţiu! Suntem în aceeaşi situaţie de 11 luni! Nu avem voie să ne desfăşurăm activitatea, dar şi mai trist chiar nu există nici o evoluţie în găsirea unor soluţii pentru restartarea sectorului cultural?!?”, a scris Chereji pe Facebook.

Printre festivalurile pentru care s-a anunțat o nouă ediție se numără Neversea, Untold și Awake.

CITEȘTE ȘI: Black Eyed Peas, Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike se numără printre primii anunțați la Neversea  

Festivalul AWAKE revine în vară, cu o ediție „nomadă”, adaptată pandemiei 

Foto: Untold/ Facebook