Rămasă paralizată după ce a mâncat un covrig, un model a primit daune de zeci de milioane de dolari

De: Ana Obretin / 12.04.2021, 10:15

Familia unui model care a rămas paralizată total după ce a avut o reacție alergică gravă din cauza unui covrig cu unt de arahide a primit daune de aproape 30 de milioane de dolari în urma deciziei unei instanțe din Las Vegas.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Chantel Giacalone (@chantel_giac)

Familia lui Chantel Giacalone a primit suma de 29,5 milioane de dolari, după ce un juriu a stabilit că paramedicii chemați pentru a-i acorda îngrijiri de urgență după reacția alergică au dat dovadă de neglijență.

„Cel puțin fiica mea va avea parte de îngrijire. Mă bucur pentru acest lucru”, a spus tatăl modelului, Jack Giacalone, după ce a fost citit verdictul, pe 9 aprilie.

Pe 20 februarie 2013, Giacalone, pe atunci în vârstă de 27 de ani, lucra ca model la o expoziție de profil organizată în Mandalay Bay South Convention Center, Nevada, când prietena ei i-a cumpărat o înghețată de iaurt, cu un covrig deasupra. Giacalone, o actriță aspirantă, a intrat în șoc anafilactic imediat după ce a mușcat din covrig. Medicii chemați la fața locului nu au avut la dispoziție epinefrină IV, un tratament cu adrenalină necesar în astfel de cazuri grave. Medicii aveau doar epinefrină intramusculară în geantă, ineficientă în caz de șoc anafilactic. Creierul modelului a fost afectat după ce a fost lipsit de oxigen minute bune.

Reprezentanții MedicWest, serviciul de ambulanță care a gestionat cazul, dat în judecată în acest proces civil, au negat acuzațiile de neglijență, dând vina pe sensibilitatea sporită a lui Giacalone la arahide.

La momentul incidentului, Chantel se lansase ca actriță, cu roluri în thrillerul din 2009 „The Butterfly Effect 3: Revelations” și în serialul online „Hollow Walls”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Chantel Giacalone (@chantel_giac)

Tânăra, care are 35 de ani, este în prezent tetraplegică, trebuie să fie hrănită printr-un tub și nu poate comunica decât cu ochii ei, potrivit Las Vegas Review-Journal. Părinții lui Chantel au spus că banii obținuți în urma procesului vor fi folosiți pentru îngrijirea ei și pentru achiziționarea unei locuințe adaptate nevoilor sale.

CITEȘTE ȘI: Ioana Ginghină, incident în vacanţă: „Aveam vreo 11 înţepături de arici. M-am speriat îngrozitor!”

Chef Scărlătescu primeşte un preparat la care este alergic

Paranormal! Ce a văzut în tunelul dintre viaţă şi moarte o vedetă de la noi

Foto: Profimedia Images