Rapperii Lil Wayne și Kodak Black au fost grațiați de Donald Trump în ultima zi a mandatului său

De: Ana Obretin / 20.01.2021, 09:10

Donald Trump i-a grațiat pe rapperii Lil Wayne și Kodak Black marți seară, în ultima zi a mandatului său de președinte al SUA, când a demonstrat clemență și pentru mai mulți aliați politici ai săi acuzați de diverse infracțiuni. 

Wayne, al cărui nume real este Dwayne Carter, urma să fie condamnat la maximum 10 ani de închisoare pentru port ilegal de armă. Wayne a pledat vinovat la proces, în luna decembrie, recunoscând că avea asupra lui un pistol placat cu aur și încărcat cu muniție, anul trecut, în timp ce călătorea spre Florida în avionul său privat. Rapperul a mai făcut 8 luni de închisoare în New York, în urmă cu 10 ani, pentru o faptă similară. Wayne a primit o grațiere completă.

Kodak Black, al cărui nume real este Bill Kapri, a primit o comutare de pedeapsă. În 2019, acesta a fost condamnat la 46 de luni de închisoare pentru deținere ilegală de arme. Black a recunoscut că a mințit în formularul de verificare când a cumpărat mai multe arme de foc. Două dintre arme au fost găsite, mai târziu, la locul unor crime, iar amprentele lui Black erau pe una dintre ele.

Bradford Cohen, avocatul ambilor rapperi, a confirmat grațierea pentru site-ul Rolling Stone. „Președintele Trump și administrația sa au fost avocați neobosiți în numele comunității afro-americane”, a spus Cohen. „Aceste grațieri sunt un exemplu perfect al acestei administrații privind reformele și angajamentele sale”, a mai spus acesta.

Lista de grațiați a lui Trump a fost lungă și a inclus mai mulți politicieni, precum fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă, și fostul primar al orașului Detroit Kwame Kilpatrick, pus sub acuzare pentru șantaj, printre altele.

19 ianuarie a fost ultima “zi de muncă” a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA.

CITEȘTE ȘI: Whitney, Elvis, Kobe Bryant: Pe ultima sută de metri, Trump a comandat 250 de statui dedicate unor celebrități

FOTO: Profimedia Images