Reportaje despre ucigașul tăcut al copiilor din România, obezitatea, la „Observator 19”

De: Ana Obretin / 08.11.2021, 15:37
Reportaje despre ucigașul tăcut al copiilor din România, obezitatea, la

„Observator 19” demarează, luni, o nouă serie de reportaje privind obezitatea infantilă, una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică la nivel mondial.

Potrivit unor studii internaționale, rata obezității infantile la nivel mondial a crescut de zece ori în ultimele patru decenii, numărul copiilor diagnosticați ajungând la aproximativ 124 de milioane. În lume, 374 de milioane de copii între 0 şi 19 ani sunt obezi. În Europa, unul din trei are probleme de greutate, potrivit unui comunicat remis Apropo de Antena 1.

În România, lipsesc statisticile oficiale, ceea ce face ca obezitatea infantilă să rămână un ucigaș tăcut. Singurul studiu oficial conține date din anul 2015 și arată că la toate grupele de vârstă studiate, 7, 8 și 9 ani, ponderea copiilor cu probleme de greutate (supraponderali sau obezi) este de peste 25%. Practic, 1 din 4 copii din grupele studiate avea probleme de greutate.

Observator, prin seria “Generația sub presiune. Greu de mic” cu Mădălina Iacob, face un apel către autorități, dar și părinți. Mădălina Iacob a discutat cu mai multe familii care luptă, alături de copiii lor, împotriva obezității și poveștile lor vor fi difuzate la Observator, în seria „Generația sub presiune. Greu de mic”.

Care este răspunsul autorităților puse față în față cu aceste informații, telespectatorii vor putea urmări săptămânal, lunea, la ora 19.00, în seria „Generația sub presiune. Greu de mic”.

CITEȘTE ȘI: Au început filmările pentru cel de-al treilea sezon „Adela”, la Antena 1

Foto: Antena 1