Rețete prăjituri de Paște: 11 rețete de prăjituri de Paște

Apropo.ro / 08.03.2013, 17:00
Pe lângă pască, cozonac, friptură de miel și alte bunătățuri, mai poți pregăti câteva prăjituri pentru masa de Paște, pe care invitații nu le vor refuza.

Cum nu avem o plajă foarte mare de dulciuri speciale pentru masa de Paște ne-am gândit să vă recomandăm câteva rețete de prăjituri care să se îmbine delicios cu preparatele tradiționale pregătite pentru sărbătoare.

1. Rețetă tort Simnel

Ingrediente tort Simnel

250 de grame de zahar pudra,

250 de grame de migdale,

doua oua,

esenta de migdale,

Pasta de migdale

175 de grame de unt,

175 de grame de zahar brun,

trei oua

175 de grame de faina

un praf de sare

un amestec de condimente (vanilie, nucsoara si scortisoara), Blat

350 de grame de stafide

50 de grame de nuca macinata mare

coaja de la jumatate de lamaie

1-2 linguri gem de caise sau altfel de gem dulce.

torturi, prajituri

Mod de preparare tort Simnel

Pasta de migdale se face amestecand migdalele macinate pudra cu zaharul pudra esenta de migdale si ouale batute. Combinatia devine un aluat ca o plastelina, care trebuie framantata cateva minute, pana devine neteda si usor modelabila. Cand este gata lasa pasta la temperatura camerei, impachetata in folie de plastic, ca sa nu se usuce.

Blatul este foarte simplu de facut. Incepe cu pregatirea unei forme rotunde. Trebuie unsa cu putina grasime si tapetata cu hartie. Amesteca untul si zaharul foarte bine pana ce crema devine pufoasa. Bate bine ouale, separt si adauga-le in crema de unt. Amesteca faina si condimentele, cerne totul impreuna si aduaga si faina in compozitie. La final pune amestecurile de fructe uscate, nuci si coaja de lamaie rasa. Pune jumatate din amestecul in tava. Din pasta de migdale taie jumatate si, cu sucitorul, folosind zahar pudra, formeaza un blat rotund de dimensiunea tavii. Aseaza blatul de pasta de migdale peste compozitie. Deasuprea pune restul de compozitie. Coace blatul in cuptorul preincălzit timp de o ora, o ora si un sfert, la foc moale.

Lasa blatul sa se raceasca, apoi unge-l cu gem. Deasupra aseaza o foaie de pasta de migdale si, tot din pasta de migdale fa cei 11 apostoli sub forma de bile. Bate un ou si unge, folosind o pensula, toate decoratia de pasta de migdale. Pune tortul in cuptor, la foc foarte mare, cat mai sus, pentru doua-trei minute, pentru ca oul sa prinda culoare aramie. Aceasta operatiune merge foarte bine si folosind grill-ul cuptorului.

Peste etapa aceasta se poate trece, pasta de migdale fiind foarte buna fara etapa „coacere”. Pasta de migdale poate fi inlocuita cu martipan gata preparat. Prajitura trebuie sa fie plina de fructe. Foloseste orice fel de fructe uscate vrei. In timpul coptului ai grija ca blatul sa nu se usuce foarte tare. savoarea acestei prajituri este data de blatul de pasta de migdale, din care se topeste in mare parte la copt.

2. Rețetă tort Linzer

Ingrediente tort Linzer

200 grame unt

300 grame faina

200 grame zahar

40 grame alune curatate

3 oua

1 lamaie intreaga

1 plic de zahar vanilat saujumatate de sticluta de esenta de vanilie sau vanilie pudra de la doua batoane – cum alegeti 🙂

1 lingurita de cuisoare macinate

2 lingurite praf de copt

450 grame de dulceata de coacaze (am gasit la piata)

100 grame de migdale decojite si niste rom

torturi, prajituri

Mod de preparare tort Linzer

Untul si zaharul se amesteca foarte bine, pana devin spumoase. Apoi se adauga praful de copt, moment in care incepeti sa framantati. Adaugati pe rand migdalele, alunele, vanilia, cuisoarele. Radeti coaja lamaii si amestecati-o si pe aceasta, precum si toata zeama pe care o puteti obtine de la ea. Intre adaugarea fiecarui ingredient, framantati bine. Adaugati doua oua, amestecati bine si mai framantati un pic.

Formati o bila din tot aluatul, infasurati-o in folie alimentara si lasati pentru minimum jumatate de ora la frigider. Cel mai bine, daca aveti timp si rabadare, este sa il lasati o noapte intreaga.

Impartiti apoi aluatul in 4, si din 3 patrimi formati un blat gros si rotund pe care sa ila pasati pe toata suprafata cu mana. Amestecati dulceata cu romul (cantitate dupa gust 🙂 si acoperiti cu un strat gros suprafata blatului. Mai bine mai multa marmelada decat mai putina.

Ce a ramas din aluat se transforma in fasii subtiri si rotunjite, pe care trebuie sa le asezati model gratar deasupra marmeladei. Ca sa nu se rupa aceste rulouri, lasati-le sa alunece de pe blat la locul lor. Dupa aceasta amestecati oul ramas si ungeti cu el intreaga „retea” si marginile. Presarati marginea cu migdalele decojite. Tortul se pune intr-o tava, de preferinta rotunda. Stiu ca multa lume va face, ca mine, acest tort patrat, asa se poarta la noi – cred ca din cauza tavilor. 🙂

Cuptorul trebuie preincalzit. Daca aveti cuptor cu gaze, trebuie sa stea 5 minute la 200 de grade, si apoi 40 la foc mediu. Aici e o mare problema, fiindca asta depinde mereu de cuptorul fiecaruia. Eu am cuptor electric, cu incalzire doar de jos, ceea ce inseamna ca trebuie sa respect cam aceiasi indici ca la gaze, doar sa-l las aproape o ora.

Lasati tortul in forma, sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, acoperiti tava etans cu folie si lasati-l la frigider, sau, cum e iarna, in balcon sau undeva rece.

E foarte important sa aveti rabdare macar o zi doua, fiindca abia dupa cateva zile iese la iveala adevaratul gust al tortului Linz, tort Linzer, Linzertorte – oricum i-ati spune, e la fel de bun!

3. Rețetă tort cu nuci

Ingrediente tort cu nuci

opt linguri de cacao de foarte buna calitate (neagra si grasa)

10 linguri de zahar

10 oua

500 de grame de nuca macinata (poti sa folosesti si nuca de cocos)

un baton de vanilie

patru linguri de faina

200 de grame de ciocolata de menaj

100 de grame de unt cu 80% grasime, plus unt pentru uns forma

100 ml de coniac

coaja de la doua portocale (sau lamai).

torturi, prajituri

Mod de preparare tort cu nuci

Pune intr-un vas zaharul, adauga 150 mililitri de apa, toata nuca macinata (pastreaza cateva nuci pentru decor) si toata pudra de cacao. Amesteca si fierbe totul la foc foarte mic, circa 10 minute, dupa ce incepe sa fiarba. Amesteca mereu. Cand trec cele 10 minute da deoprate compozitia si lasa-o sa se raceasca bine. Nu la frigidet si pe indelete in bucatarie.

Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu cei 100 de mililitri de coniac si adauga-le in compozitia fiarta si racita. Adauga semintele din batonul de vanile, coaja de portocala si faina cernuta in prealabil si amesteca incet pana ce compozitia devine uniforma.

Bate albusurile spuma cu un praf de sare si adauga-le in compozitia cu nuca. Omogenizeaza foarte incet si rastoarna totul intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt.

Coace tortul la foc potrivit circa 30-40 de minute. Cand este gata (ferm la atingere dat totusi moale si trece testul cu scobitoarea) rastoarna-l si lasa-l sa se raceasca.

Este ideal este sa folosesti o tava cu diametru mare astfel ca tortul (care creste doi-trei centimetri la copt) sa nu fie mai inalt de cinci-sase centimetri, pentru ca blatul nu trebuie taiat. Blatul este cremos, pufos si umed ca si cum ar fi fost insiropat.

Topeste ciocolata la microunde sau in bain-marie, amesteca-o cu unt si toarna ciocolata calduta peste blat, astfel incat sa imbrace tortul. Se poate servi in doua-trei ore, timp in care sta la rece. Orneaza-l dupa ce ciocolata s-a intarit. Este delicios simplu dar merge doarte bine cu fructe din dulceata sau frisca.

4. Rețetă brownie cheesecake

Ingrediente brownie cheesecake

(pentru o tava cu dimensiunile 25x35cm)

200 g zahar brun

3 oua

100g unt

100 g faina

100 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu lapte)

un strop de esenta de vanilie

torturi, prajituri

Mod de preparare brownie cheesecake

Batem untul spuma cu zaharul si adaugam ouale pe rand, amestecand energic.

Punem bucatelele de ciocolata intr-un bol si le dam la cuptorul cu microunde pentru un minut, dupa care adaugam ciocolata topita in compozitia pentru blat.

Tot acum adaugam si esenta de vanilie si in final, faina cernuta, amestecand incontinuu pentru a evita formarea cocoloaselor! Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins la 180*C pentru 30-35minute!

Dupa ce blatul trece testul scobitorii il lasam sa se raceasca complet si incepem prepararea cremei de branza!

Ingrediente crema de branza:

100g de crema de branza Philadelphia

100 g unt

200 g zahar pudra sau dupa gust

Mixam ingredientele pana cand crema devine foarte fina si pufoasa!

Intindem crema usor peste blat.

Glazura o pregatim extrem de simplu, recunosc ca este prima data cand am pregatit-o asa si mi-a placut :)! Asadar, intr-un bol inalt punem 90g ciocolata amaruie sau cu lapte, dupa preferinta, 25 g unt si 25ml smantana dulce. Dam bolul la cuptorul cu microunde pentru un minut. Dupa un minut, amestecam ingredientele energic cu un tel si lasam glazura inca 2 minute la rece, sa se domoleasca, apoi o asezam peste crema de branza!

Lasam prajitura la rece pentru cel putin doua ore inainte de taiere. O taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte!

5. Rețetă tort Toffifee

Ingrediente tort Toffifee

Pentru blat avem nevoie de:

– 60 g nuci

– 100 g zahar pudra

– 20 g cacao

– 4 albusuri

– un varf de cutit de sare

Mousse de ciocolata (stratul alb).

Avem nevoie de:

– 125 ml smantana dulce

– 250 g ciocolata alba

– o lingurita si jumatate de gelatina

– 300 ml frisca

Crema de ciocolata

– 125 ml smantana dulce

– 200 g ciocolata cu lapte

– o lingurita de gelatina alimentara

– 200 ml frisca

torturi, prajituri

Mod de preparare tort Toffifee

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand albusurile sunt batute spuma tare se adauga zaharul pudra.

Se adauga cacaua si nuca macinata si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.

Adaugam amestecul intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul incins la 180*C timp de 12-15 minute.

Ciocolata alba se topeste la bain mairie, impreuna cu smantana dulce.

In ciocolata topita adaugam gelatina dizolvata in putina apa calduta si apoi, cand ciocolata ajunge la temperatura camerei, adaugam frisca batuta.

Obtinem o crema spumoasa, foarte usoara, pe care o turnam peste blatul copt si racit complet. Dam blatul si primul strat de crema la frigider aproximativ o jumatate de ora, sa se intareasca, timp in care trecem la pasul urmator – prepararea celui de-al doilea strat de mousse, de ciocolata cu lapte.

Turnam si cel de-al doilea strat de crema in tava de tort si dam tortul la rece pentru cel putin 3 ore. Dupa racire scoatem peretii detasabili ai tavii si tortul in forma nefinisata arata astfel:

Il ornam cu o glazura de ciocolata (preparata din ciocolata cu lapte, o lingurita de unt si o lingura de smantana, topite toate la bain-mairie)! Inainte ca glazura sa se intareasca presaram ciocolata rasa neagra si alba, la fel ca in imagine, si asezam bomboane Toffifee pe margine.

6. Rețetă tort Doboș

Ingrediente tort Doboș

FOI

5 oua

125 gr zahar

5 linguri faina

Se freaca galbenushurile cu zaharul pana se fac ca o crema, se adauga faina si albushurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava (unsa si tapetata sau cu hartie de copt) astfel incat foaia san u fie mai groasa decat muchia cutitului. Se coc pe rand 7-8 foi, se scot fierbinti din tava si se pun pe masa de aluat.

Crema fiarta:

3 oua,

3 linguri de apa…

10 linguri de zahar…

se fierb f bine… pana se face o pasta… si cd se raceste se amesteca cu un pachet de margarina frecat bine….

Glazura:

-4 ciocolati cu lapte Poiana de 100 gr

– 150 gr frishca lichida

se pun pe foc pana se topeste ciocolata

torturi, prajituri

Mod de preparare tort Doboș

Foile se coc pe rand. Crema fiarta, racita se pune peste margarina si se freaca bine, se intinde bine crema pe foi, se acopera apoi bine cu crema si se da la frigider 2 ore. Se face glazura din ciocolata si frisca. Se acopera f bine tortul cu glazura. Se orneaza.

7. Rețetă prajitură rapidă cu nucă și caramel

Ingrediente prajitură rapidă cu nucă și caramel

(pentru o tava de 26×20 cm)

crusta:

140 de grame de faina

35 de grame de amidon din porumb (gustin)

100 de grame de zahar

100 de grame de unt

1 praf de sare

toppingul de caramel si nuca:

150 de grame de unt

100 de grame de zahar brun

3 linguri de miere de albine sau glucoza

1/4 de lingurita de sare marina

3 linguri de smantana cu 30% grasime

1 lingurita de extract de vanilie

250 de grame de samburi de nuca

torturi, prajituri

Mod de preparare prajitură rapidă cu nucă și caramel

1. Porniti cuptorul si setati-l la 180 de grade Celsius;

2. Intr-un castron se pune faina, se adauga sarea, zaharul si amidonul, apoi untul rece taiat in bucatele (poza 1);

3. Se dau toate ingredientele la robot (procesor) sau se sfarama cu furculita (nu cu mana) pana cand se obtine un aspect omogen dar inca granulat (poza 2);

4. O coala de hartie de copt se umezeste cu apa, se sifoneaza bine strangand-o in maini (hartia va deveni mai maleabila), dupa care se intinde si se muleaza cat mai bine in forma (26×20 cm.);

5. Se toarna compozitia pentru crusta in forma si se taseaza bine cu palma, presand pe toata suprafata (poza 3);

6. Compozitia trebuie sa fie presata temeinic (poza 4);

7. Se da la cuptorul precincins la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute, timp in care crusta se va lega bine si va deveni usor aurie la suprafata (poza 5), dupa care se scoate din cuptor pentru a se adauga toppingul pregatit in timpul celor 20 de minute de coacere.

Pentru topping, imediat ce se da crusta la cuptor, se pun intr-o craticioara untul, sarea, zaharul brun si mierea sau glucoza. Se pune craticioara pe foc potrivit spre mic, amestecand din cand in cand, ca sa fiarba pana ce zaharul se dizolva complet.

Intre timp, se toaca samburii de nuca cu cutitul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se adauga in craticioara samburii de nuca, cele 3 linguri de smantana si vanilia.

Se da in cateva clocote amestecul, apoi se toarna in forma deasupra crustei deja coapte timp de 20 de minute.

Forma se reintroduce in cuptor (care nu se stinge nicio clipa, pentru a mentine aceeasi temperatura de 180 de grade Celsius) si coace mai departe timp de 15-20 de minute, pana cand caramelul incepe sa faca bulbuci si se inchide la culoare, devenind un brun-auriu deschis. Se lasa prajitura sa se raceasca complet in forma, dupa care se scoate cu ajutorul hartiei de copt.

Se aseaza prajitura pe un tocator si cu ajutorul unui cutit bine ascutit se portioneaza in patrate sau dreptunghiuri, dupa preferinta.

8. Rețetă prăjitura Kardinal Schnitte

Ingrediente prăjitura Kardinal Schnitte

blat, tava de 38×35 cm.

5 albusuri

4 oua intregi

1 galbenus

10 linguri de zahar

2 prafuri de sare

1 lingurita extract de vanilie

4 linguri cu varf de faina

umplutura:

500 de ml. de smantana pentru frisca

2 linguri de zahar pudra

1 plic de intaritor pt. frisca (optional)

250 de grame de coacaze rosii sau alte fructe dupa preferinta + 4 linguri de zahar

sau 4-5 linguri din gemul preferat + 150 de grame de fructe asortate

in plus: zahar pudra pt. presarat si 3-4 linguri de sirop de fructe, visinata, lichior (optional)

torturi, prajituri

Mod de preparare prăjitura Kardinal Schnitte

1. 5 albusuri + 1 praf de sare se bat spuma tare, se adauga pe rand 5 linguri cu varf de zahar si se continua sa se bata pana cand se dizolva zaharul coplet iar spuma este foarte tare;

2. separat, se bat ouale intregi cu galbenusul 1 praf de sare si 5 linguri de zahar pana cand se formeaza o crema consistenta si zaharul se dizolva complet; se incorporeaza faina si extractul de vanilie cu ajutorul unei spatule, ridicand usor compozitia de jos in sus, astfel incat aerul incorporat prin baterea oualor sa nu se piarda;

3. se pune bezeaua intr-un pos pentru ornat cu deschizatura mare (eu nu i-am adaugat niciun varf, am folosit doar cornetul de panza, se poate folosi la fel de bine o punga taiata la unul din colturi); se acopera o tava (a mea are 35×37 cm.) cu o coala de hartie de copt umezita si stoarsa si se traseaza cu ajutorul posului 5-6 dâre de bezea, lansand spațiu intre ele (poza 1);

4. intre randurile de bezea se toarna compozitia de pandispan (poza 2);

5. se va obtine un blat in care vor alterna randuri de bezea si de aluat (poza 3);

6. blatul de da la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius si se coace 30 de minute (poza 4).

Blatul se lasa sa se raceasca complet, apoi se desprinde cu grija foaia de copt si se taie in doua bucati egale, in sensul randurilor de bezea si pandispan.

Pentru ca nu am avut marmelada de ribizli preparata, am pus intr-o craticioara 125 de grame de fructe desprinse de pe codite si am mai scapat si cateva coacaze negre (nu-i musai).

Am adaugat 2 linguri de apa rece si am dat fructele in clocot, zdrobindu-le usor cu dosul lingurii. Dupa ce fructele au clocotit 3-4 minute, am adaugat cele 4 linguri de zahar si am mai fiert doar cateva minute, cat sa se dizolve zaharul. Am pus jeleul obtinut la racit intr-un castron cu apa rece (ca sa se raceasca mai repede si sa-l pot folosi). Jumatate de blat se pune pe un platou si, daca se doreste, se insiropeaza cu grija numai portiunile de pandispan.

Se unge toata suprafata cu jeleul/gemul pe care il folositi.

Se bate frisca (trebuie sa fie foarte rece, altfel se taie foarte usor), se indulceste cu zaharul pudra si se stabilizeaza cu intaritorul (daca nu vreti, nu folositi).

Se pastreaza cateva fructe pentru ornat, restul se amesteca in frisca.

Se acopera blatul uns cu gem cu frisca, se pune blatul superior si se orneaza cu fructele pastrate.

Se da prajitura la rece timp de cel putin 2 ore inainte de servire. Chiar inainte sa o prezentati la masa, se presara cu zahar pudra.

9. Rețetă fursecuri arăbești

Ingrediente fursecuri arăbești

1 ou intreg

1 galbenus de ou

1 lingurade apa

120 ml ulei

120 g zahar

1/2 lingurita praf de copt

esenta de vanilie

300 g faina

Pentru finsiaj:

dulceata de caise

150 g nuca de cocos

torturi, prajituri

Mod de preparare fursecuri arăbești

Se amesteca foarte bine cu mixerul ouale cu lingura de apa, zaharul si vanilia. Se adauga treptat uleiul mixand in continuare.La sfarsit se pune faina.Trebuie sa rezulte un aluat nici tare nici moale, astfel incat sa se poata modela.

Cu mainile unse cu putin ulei se modeleaza bilute si se aseaza in tava pe hartie de copt la distanta una de alta intrucat cresc la copt.

Se coc in cuptor preincalzit la 170 – 180 grade cca. 5-6 min.

Fursecurile nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa fie palide, albicioase si putin crapate deasupra. Dupa ce se racesc fursecurile se trec prin dulceata incalzita si apoi prin nuca de cocos.

Sunt foarte bune a doua zi dupa ce se inmoaie de la dulceata.

10. Rețetă prăjitura „O noapte la Veneția”

Ingrediente prăjitura „O noapte la Veneția”

Blat alb:

6 albusuri

6 linguri zahar

100 g fulgi de cocos

5 linguri faina

Blat negru:

4 oua

4 linguri faina

4 linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

esenta de rom

Crema:

6 galbenusuri

100 g zahar

5 linguri lapte

200 g unt

vanilie

Glazura:

100 g ciocolata amaruie

50 ml smantana pentru frisca

50 g unt

torturi, prajituri

Mod de preparare prăjitura „O noapte la Veneția”

Blat alb:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele. Incorporam apoi faina amestecata cu fulgii de cocos, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Blat cu cacao:

Batem albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Da, ca pentru bezele. ) Galbenusurile amestecate cu uleiul si esenta de rom se toarna peste spuma de albus si se amesteca usor. Urmeaza apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Amestecam usor cu o spatula. Compozitia o turnam in tava peste blatul cu nuca de cocos.

Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru vreo 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se pune la fiert pe foc mic sau la bain-marie. Se fierbe pana compozitia se ingroasa, fara a da in clocot. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se incorporeaza treptat in untul batut.

Crema se pune peste blatul racit si se niveleaza. Peste crema se toarna glazura de ciocolata (rece), preparata prin topirea ciocolatei la foc mic impreuna cu untul si smantana pentru frisca.

Prajitura se da la frigider pentru minim 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

11. Rețetă ruladă de cacao cu ciocolată

Ingrediente ruladă de cacao cu ciocolată

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

2 linguri cacao

2 linguri ulei

2 linguri apa fierbinte

1 lingurita extract de vanilie

1/2 lingurita praf de copt

Crema:

100 g ciocolata amaruie

150 ml smantana pentru frisca

torturi, prajituri

Mod de preparare ruladă de cacao cu ciocolată

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru minim 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi se ruleaza. Rulada se da la frigider pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.