Sarah Dash, membră a trupei Labelle, cunoscută pentru hitul „Lady Marmalade”, a murit la 76 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 21.09.2021, 07:32
Sarah Dash, membră a trupei Labelle, cunoscută pentru hitul

Sarah Dash, legendara cântăreț R&B care a câștigat notorietate ca parte a grupului Labelle în anii 1970, a murit. Artista avea 76 de ani.

Publicistul trupei Labelle a confirmat moartea lui Dash pentru publicația Variety. Reed Guscoria, primarul orașului Trenton, locul în care s-a născut cântăreața, a postat știrea pe pagina sa de Facebook, scriind: „Legenda rezidentă și primul ambasador al muzicii din Trenton, Sarah Dash, a murit … Motto-ul nostru, „Trenton face, lumea ia”, a fost foarte bine reprezentat datorită lui Sarah Dash. Ceea ce a făcut Sarah a fost o muzică frumoasă rafinată de o experiență de o viață și numeroase contribuții la artă și comunitate. Ceea ce ia lumea este o inspirație atemporală a unei femei care a atins cele mai înalte vârfuri ca vedetă și nu a uitat niciodată de unde a venit.”

Dincolo de Labelle, Sarah Dash și-a împrumutat vocea memorabilă pentru înregistrările și spectacolele live ale unora dintre cei mai mari artiști din muzică, inclusiv Rolling Stones, Keith Richards, Stevie Wonder, Laura Nyro, Alice Cooper, O’Jays, Wilson Pickett, Bo Diddley și altele. De asemenea, a avut o carieră solo extrem de profitabilă, având succes cu piese precum „Sinner Man” din 1978 și „Low Down Dirty Rhythm”.

Născută în Trenton, New Jersey, Dash a început să cânte muzică gospel, fiind fiică de pastor. După ce s-a mutat în Philadelphia în anii ’60, Dash le-a întâlnit pe Patti LaBelle, Cindy Birdsong și Nona Hendryx, iar cvartetul a format în curând Bluebelles, care va deveni ulterior Patti LaBelle și Bluebelles. În 1967, Birdsong a părăsit grupul pentru a se alătura Supremes, iar trio-ul și-a schimbat numele în Labelle. După ce a semnat cu Warner Bros. Records, Labelle a lansat albumul de debut în 1971, urmat de „Moon Shadow” în 1972. Succesul principal al lui Labelle a venit cu un trio de albume lansate la mijlocul anilor ’70: „Nightbirds”, „Phoenix ”și „Chameleon ”. „Lady Marmalade”, un single de pe albumul „Nightbirds”, s-a dovedit a fi cea mai de succes melodie a grupului, ajungând în fruntea Billboard Hot 100 și câștigând aprecieri internaționale.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: A murit Charlie Watts, bateristul trupei The Rolling Stones

Tags: