Șase spectacole de compozitori români marchează Ziua Culturii Naționale la ONB

De: Ana Obretin / 13.01.2021, 14:35
Șase spectacole de compozitori români marchează Ziua Culturii Naționale la ONB

Șase spectacole de compozitori români marchează Ziua Culturii Naționale la Opera Națională București (ONB), care include evenimentele în seria dedicată sărbătoririi a 100 de ani de la instituționalizare, în 2021.

Evenimentele dedicate de ONB datei de 15 ianuarie vor fi transmise online, într-un maraton cultural ce se va desfășura pe durata întregii zile: șase spectacole semnate de compozitori români în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria „Opera online”.

Programul va începe la ora 10.00, cu „La Piață”, de Mihail Jora, un spectacol de balet care a fost prezentat în premieră mondială pe scena Operei Naționale București pe 17 martie 1932. Programul mai include opera „O noapte furtunoasă”, de Paul Constantinescu, baletul „Roșu și negru”, de Livia Teodorescu Ciocănea, „Motanul încălțat”, de Cornel Trăilescu, care este o invitație adresată copiilor, „O scrisoare pierdută”- operă în două acte și un prolog de Dan Dediu și concertul „Românește”, cu repertoriu exclusiv autohton, cu renumiți soliști ai primei scene lirice a țării, acompaniați de Orchestra Operei Naționale București, potrivit unui comunicat remis Apropo.

Spectacolele pot fi urmărite pe site-ul instituției, https://operanb.ro/operaonline/, și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București (https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB).

CITEȘTE ȘI: Piesa “Old Town Road” (Remix) a lui Lil Nas X a doborât recordul de discuri de platină

FOTO: Opera Națională București