Scarlett Johansson va fi premiată de Cinemateca Americană

De: Ana Obretin / 24.06.2021, 13:15
Scarlett Johansson va fi premiată de Cinemateca Americană

Actrița Scarlett Johansson va fi cea de-a 35-a vedetă care va fi premiată de Cinemateca Americană. Distincția onorează un artist „care se angajează să contribuie semnificativ la dezoltarea artei cinematografice”.

Scarlett Johansson îi succede regizorului Spike Lee pe lista beneficiarilor premiului Cinematecii Americane.

Originară din New York, Scarlett Johansson a debutat ca actriță la vârsta de 8 ani, alături de Ethan Hawke, în „Sophistry”. Cel mai nou film în care joacă este „Black Widow”, care va fi lansat pe 9 iulie. 

Actrița își va primi premiul într-o ceremonie care va avea loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, pe 18 noiembrie. Scopul acestui eveniment este de a strânge anual fonduri pentru Cinemateca Americană, o organizație nonprofit.

„Cariera lui Scarlett Johansson întruchipează esența premiului Cinematecii Americane. Talentul ei imens a strălucit de la începuturile sale în film, în copilărie, până la transformarea sa într-un star al blockbusterelor. A jucat în filme independente cu regizori de top (…) și într-una dintre cele mai mari francize (…). De fiecare dată când apare pe ecran cu prezența ei luminoasă, publicul știe că va vedea un artist dedicat (…) Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim următoarea etapă a minunatei cariere a lui Scarlett Johansson”, a spus Rick Nicita, președintele acestei organizații.

Actrița a primit deja numeroase premii pe parcursul carierei sale, inclusiv Tony și BAFTA. A fost una dintre puținele artiste nominalizate la Oscar de două ori în același an. S-a întâmplat anul trecut, pentru rolurile din „Marriage Story” și „Jojo Rabbit”. Rolul din „Lost in Translation”, de Sofia Coppola, unde a jucat alături de Bill Muray, i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de la Veneția.

Din 1986, Cinemateca Americană premiază o personalitate din industrie pentru contribuția semnificativă la dezvoltarea artei filmului. Primul laureat a fost actorul Eddie Murphy. În 2019, actrița Charlize Theron a fost onorată astfel. Printre laureații din anii anteriori se numără Denzel Washington, Samuel L Jackson, Tom Cruise, Nicole Kidman, Julia Roberts, Steven Spielberg, Martin Scorsese și Ridley Scott.

CITEȘTE ȘI: Matthew McConaughey, premiat de Cinemateca Americană

Scarlett Johansson s-a apucat din nou de cântat

Foto: Profimedia Images