Schimbul

De: Mioara Tronaru / 12.01.2009, 00:00
Schimbul
Los Angeles, 1928. Într-o dimineaţă, Christine îi spune la revedere fiului ei, Walter, şi pleacă la serviciu. Cînd se întoarce acasă, acesta a dispărut.

Înnebunită, femeia cheamă poliţia. Cercetările se mişcă cu greutate. Abia cîteva luni mai tîrziu, un băiat de nouă ani care spune că el este Walter îi este adus acasă de către forţele de ordine. Christine este fericită, dar ceva îi spune că puştiul pe care-l are în braţe nu este fiul ei…

”Schimbul” a fost prezent la Festivalul de film de la Cannes, în 2008. A fost considerat unul dintre favoriţii la Palme d’or, dar în final a contribuit numai la premiul special pentru întreaga carieră oferit regizorului Clint Eastwood. Scenariul îi aparţine lui J. Michael Straczynski. Mai întîi jurnalist (Los Angeles Times, San Diego Magazine, Penthouse), acesta a tot cochetat cu a cincea artă scriind scenarii pentru televiziune (”Murder, She Wrote”, ”Babylon 5”, ”Jeremiah”). După ”Changeling”, prima sa aventură pe marele ecran, a lucrat la scenariul filmului ”Ninja Assassin”, o producţie anunţată pentru 2009 a fraţilor Wachowski.

Premiera: 16 ianuarie
TO: Changeling. Producţie SUA, 2008. R: Clint Eastwood.
Cu: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Michael Kelly,
Colm Feore, Jason Butler Harner, Amy Ryan, Geoffrey Pierson, Frank Wood, Denis O’Hare.
Distribuit de Ro Image 2000