„Schumacher de Bosnia” și mașina lui de Formula 1 (Poze)

Apropo.ro / 19.04.2013, 16:00
Un mecanic din Bosnia a construit mașina Faraon pentru Formula 1 în doi ani de zile.

Miso Kuzmanovic, mecanic din Bosnia, a construit, de la zero, timp de doi propria lui mașină de curse legale pentru Formula 1 cu o investiție de peste 30.000 de dolari. Mașina de 150 cp nu atinge viteza uneia de F1 adevărată, ci un 250 km/h. Este mai mult o mașină de șosea decât una care să participe la circuit.

F1

Un mare fan al motoarelor sport, Miso a visat dintotdeauna să construiască așa ceva, dar locuind în Bosnia nu a avut această posibilitate.

Totuși, într-o zi mecanicul a dat startul proiectului său. A cumpărat un motor original de Wolkswagen, dar și alte piese pentru viitoarea sa mașină, de la un workshop. Câțiva prieteni i s-au alăturat și l-au ajutat la partea cu vopsitoria și sistemul audio.

F1

Au fost necesare mii de ore de lucru pentru un vis devenit realitate. Acum toată lumea întoarce capul când merge cu ea în public.

Mașina de F1 are 6 m lungime, cântărește 1,28 tone și are o capacitate pentru doi călători. Are toate standardele de siguranță necesare.

F1

Miso a primit deja oferte să-și vândă mașina pentru cel puțin 78.000 de dolari, dar mereu le spune că nu este de vânzare.

Cel supranumit de apropiați și de cunoscători „Schumacher de Bosnia” speră că va emigra în Canada cât de curând, cu tot cu mașinuța roșie. Speră că va putea convinge un investitor să producă mașini legale de stradă F1.