„Scream” urcă pe primul loc în box office-ul românesc

De: Nicoleta Lepădatu / 25.01.2022, 07:29
„Scream” urcă pe primul loc în box office-ul românesc

“Scream”, continuarea celei mai de succes francize horror și un omagiu adus geniului lui Wes Craven a urcat pe primul loc în box office-ul românesc, după ce săptămâna trecută a fost pe poziția a treia, cu încasări de 250.713 de lei.

La 25 de ani după ce o serie de crime brutale au șocat liniștitul oraș Woodsboro, un nou criminal îmbracă masca Ghostface și începe să atace un grup de adolescenți pentru a reînvia secrete groaznice din trecutul orașului.

Cel de-al cincilea film al seriei “Scream”, în regia lui Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillett, după un scenariu semnat de James Vanderbilt și Guy Busick este bazat pe personajele create de cunoscutul Kevin Williamson. “Scream” este produs de William Sherak, James Vanderbilt și Paul Neinstein.

Din distribuție fac parte  Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, cu Courteney Cox, David Arquette și Neve Campbell. Producătorii executivi sunt Kevin Williamson, Chad Villella, Gary Barber, Peter Oillataguerre, Ron Lynch, Cathy Konrad și Marianne Maddalena.

Animația “Encanto” are o evoluție spectaculoasă și urcă de pe locul șapte, unde se afla săptămâna trecută, până pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 146.398 de lei.

Tema centrală a noului film de animație “Encanto” este familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale. “Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

„The King’s Man: Începutul/ The King’s Man” se află în această săptămână pe locul al treilea în box office-ul românesc, cu încasări de 127.802 de lei.

Cei mai mari tirani şi asasini ai lumii pun la cale un război care ar urma să extermine milioane de oameni. Cineva va trebui să fie mai rapid pentru a-i putea opri. Descoperă începuturile primei agenţii de informaţii în „The King’s Man: Începutul”.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de  „No Time to Die” (76.000 de lei), „House of Gucci” (65.929 de lei), „Eternals” (23.021 de lei), „Nuevo orden” (17.209 de lei), „Spencer” (12.110 de lei), „Luca” (3.786 de lei) și „Ron’s Gone Wrong” (693 de lei)

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Forum Film