Scriitoarea și scenarista Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelelor”, a murit

De: Loredana Toma / 30.06.2021, 16:34
Scriitoarea și scenarista Delia Fiallo, supranumită

Scriitoarea și scenarista cubaneză Delia Fiallo, supranumită “mama telenovelelor sud-americane”, a murit la vârsta de 96 de ani, marți.

Nu a fost făcută publică o cauză a decesului, însă reprezentanții acesteia au transmis că Delia Fiallo a fost înconjurată de copiii săi în ultimele clipe ale vieții, potrivit publicației Variety.

Fiallo a fost una dintre cele mai apreciate scriitoare de povești de dragoste, ea fiind autoarea a 43 de romane, cu mai mult de 80 de adaptări după creațiile sale, la nivel mondial. Printre cele mai cunoscute scrieri ale sale sunt “Kassandra”, “Cristal”, “Leonela”, “Esmeralda”, “La Zulianita”, “Lucecita”, “María del Mar”, “La Señorita Elena”, “Tu Mundo y el Mío”, “Guadalupe” și “Marielena.”

Fiallo a primit  premiul “Zeița Telenovelelor”, creat special în onoarea sa 

Scriitoarea s-a născut în Cuba, pe 4 iulie 1924, a făcut studii de filosofie și literatură, iar, în 1949, a început să scrie povești pentru radio și mai apoi, pentru TV – telenovele.

Prima telenovelă produsă după scenariul ei a fost “Soraya”, lansată în Cuba în 1957.  În 1966, Delia Fiallo s-a mutat în Miami, SUA, și a continuat să scrie, iar ultima sa telenovelă, “Cristal”, a fost finalizată în 1985.  În 2011, scriitoarea a primit titlul de “Zeița Telenovelelor”, creat special în onoarea sa, la Summitul Industriei de Telenovele.

Fiallo s-a căsătorit, în 1952, cu regizorul Bernardo Pascual, care a murit anul trecut. 

CITEȘTE ȘI: I-a cucerit pe toţi în telenovela “Marimar”! Cum arată Thalia în costum de baie acum

Guy Ritchie: “Căsătoria cu Madonna a fost ca o telenovelă”

Foto: Profimedia Images