Scriitorul Dan Lungu, tradus în Austria

Apropo.ro / 07.06.2007, 11:26
Scriitorul Dan Lungu, tradus în Austria
Romanul de debut al scriitorului Dan Lungu, "Raiul gainilor", una dintre cele sapte carti cu care Polirom a lansat proiectul "Voteaza literatura tânara!", a aparut recent la editura austriaca Residenz Verlag. În aceasta toamna va fi editat în Austria si volumul de proza scurta "Baieti

Romanul de debut al scriitorului Dan Lungu, „Raiul gainilor”, una dintre cele sapte carti cu care Polirom a lansat proiectul „Voteaza literatura tânara!”, a aparut recent la editura austriaca Residenz Verlag.

În aceasta toamna va fi editat în Austria si volumul de proza scurta „Baieti de gasca” de Dan Lungu, informeaza Editura Polirom.

Prima aparitie în strainatate a „Raiului gainilor” a fost în 2005, în Franta, unde a fost publicat de Jacqueline Chambon si a stat vreme de câteva saptamâni în topul celor mai bine vândute carti ale editurii. Va urma editarea în Slovenia, la Editura Apokalipsa, tot în 2007.

Totodata, Dan Lungu se pregateste ca, în februarie 2008, sa-si lanseze un al doilea volum pe piata franceza: „Sunt o baba comunista!”, la Editions Jacqueline Chambon. Aceasta carte continua „experimentul de mentalitate” început de Dan Lungu cu „Raiul gainilor” – coborârea într-un comunism remanent nu la nivel politic sau social, ci la nivelul omului obisnuit, trecut prin acel sistem si profund marcat de el.

Mediafax

Tags: