Șemineul pe lemne cu puterea centralei pe gaz rezolvă încălzirea în contextul prețurilor exorbitante la gazele naturale (P)

De: Alex Manole / 22.02.2022, 13:13
Șemineul pe lemne cu puterea centralei pe gaz rezolvă încălzirea în contextul prețurilor exorbitante la gazele naturale (P)

Dacă locuiești la casă iar una dintre problemele tale arzătoare este să găsești o soluție alternativă la încălzirea tot mai costisitoare pe gaz, un semineu lemne practic și spectaculos, poate fi răspunsul pentru tine și familia ta! Profesionistii soluțiilor alternative de încălzire ne vor ajuta în acest articol cu informații relevante și recomandări extrem de utile în ceea ce privește universul fascinant al termicelor care pot genera o putere calorică foarte apropiată ca randament, de cea a centralelor clasice pe gaz.

Cele mai noi modele de șeminee au devenit atât de performante încât au dobândit odată cu avansul tehnologic, capacitatea de a suplini necesarul de căldură pentru întreaga locuință și nu doar pentru încăperea unde urmează să fie montate. Indiferent de numărul de încăperi, șemineul poate fi proiectat astfel încât să încălzească uniform living-ul, dar și camerele întregii case.

Piața acestor sisteme de încălzire s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, astfel că poți alege dintr-o gamă variată de modele, la prețuri accesibile. Însă, pentru a beneficia de confortul total oferit de un termoșemineu pe lemne standard este important să colaborezi cu un producător consacrat. Acesta îți poate personaliza șemineul în funcție de necesități și se poate ocupa de tot ceea ce înseamnă montaj și întreținere.

În primul rând, trebuie să știi că pentru a răspândi căldura generată de șemineu, ai nevoie de un sistem de ventilație al aerului cald, suficient de puternic pentru a acoperi toată suprafața căminului tău. O dată încălzit, aerul va fi distribuit printr-un sistem special de tuburi flexibile.

Acestea sunt fabricate din aluminiu și rezistă temperaturilor înalte în condiții depline de siguranță. Pentru a evita pierderile termice, dar și pentru a facilita pătrunderea agentului termic în calorifere, se recomandă montarea unor conducte cât mai drepte. Pe lângă încălzirea locuinței, șemineul poate fi utilizat inclusiv pentru obținerea apei calde.

În oferta meșterilor specializați găsești o sumedenie de modele începând de la un focar semineu ieftin până la modele premium care pot fi racordate la sistemul de încălzire pentru a încălzi apa menajeră. Astfel, te vei putea bucura de căldură și apă caldă pe toată perioada rece din an. În acest caz, vei avea nevoie de câteva componente suplimentare, printre care o pompă, filtre speciale, dar și accesorii responsabile de siguranță și controlul sistemului.

Nu uita să iei în considerare și cantitatea de apă pe care dorești să o încălzești. Astfel, puterea șemineului va fi aleasă ținând cont atât de încălzirea apei, cât și de încălzirea aerului din locuință. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție a aerului cald, dar și la sistemul de încălzire a locuinței.

Profesioniștii autentici, cum sunt și meșterii sibieni de la Pefoc, se vor ocupa de selecția principalelor componente, dar și de montajul corespunzător al acestora. Toate soluțiile termice propuse, respectă cele mai ridicate standarde de siguranță și confort la prețuri care satisfac posibilitățile financiare ale fiecărui client în parte, alături de transport gratuit la domiciliu în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii on-line sau telefonic!

CITEȘTE ȘI Tot mai mulți români caută căldura și magia noilor șeminee și sobe premium (P)