Tot mai mulți români caută căldura și magia noilor șeminee și sobe premium (P)

De: Alex Manole / 19.01.2022, 11:10
Tot mai mulți români caută căldura și magia noilor șeminee și sobe premium (P)

Odată cu scurgerea timpului ceea ce numim noi astăzi un semineu lemne s-a transformat dintr-o sursă empirică de lumină, căldură și loc pentru gătit, într-un dispozitiv modern cu o sumedenie de valențe și inovații tehnologice de natură estetică și funcțională, evoluând în tandem cu societatea și nevoile ei specifice.

Specialiștii din domeniu continuă parcursul milenar al acestei soluții alternative de încălzire, cu întreaga experiență și tradiție în construcția, montajul profesional și comercializarea îndrăgitelor șeminee și sobe premium – aceste veritabile piese de artă contemporană care umplu cu căldura lor, casele și sufletele a mii de români.

Șemineul a fost reinterpretat în diferite moduri, astfel încât astăzi, poți alege dintr-o gamă variată de modele cu dimensiuni, caracteristici și capacități termice, adaptate pentru nevoile fiecăruia în parte. Așadar, la prețuri și oferte speciale gândite pentru fiecare buget în parte, fie că ești din București, Cluj sau Timișoara, poți opta pentru un șemineu pe lemne, pe gaz sau pe peleți, un termoșemineu sau chiar și pentru un șemineu electric – alternativa perfectă de a te bucura de magia lemnelor care trosnesc virtual și te îmbie la povești în intimitatea sufrageriei tale din apartamentul de la bloc.

Dacă locuiești într-o casă de dimensiuni reduse și nu ai nevoie să încălzești un spațiu prea generos, specialiștii ne îndeamnă să mergem pe alternativa avantajoasă a sobelor pe lemne. La fel ca șemineul, sobele au focare performante și pot fi personalizate cu materialele preferate pentru a se integra perfect cu povestea decorativă a încăperii. Sobele din gama premium cu aspect care imită teracotele vechi din casele de la țară sunt ideale pentru proiectele imobiliare care propun o poveste rustică, dar fără să facă rabat de la calitate și funcționalități adaptate nevoilor moderne de astăzi.

Dacă totuși optezi pentru recondiționarea sobei tale vechi din teracotă, poți alege o serie întreagă burlane soba elegante din materiale de calitate superioară, modele de uși simple, semirotunde sau prismatice, echipate cu cenușar, mâner, butoane, reglaj de aer și multe alte accesorii funcționale sau decorative.

Și pentru că vorbeam despre tehnologii avansate, termoșemineul cu putere calorică mare, poate fi folosit pentru a încălzi întreaga locuință prin instalarea unor componente și racordaje specifice, care funcționează respectând principiile centralei clasice pe gaz, livrând apa caldă prin calorifere sau chiar și prin pardoseală. În schimb, soba pe lemne este ideală pentru încălzirea unei singure camere. Ocupând mult mai puțin spațiu, ea poate fi amplasată oriunde îți dorești tu.

Așadar, fie că alegi un șemineu, fie că preferi soba pe lemne, profesioniștii sibieni ne avertizează că vom avea nevoie și de un coș de fum adecvat, realizat din materiale calitative. Acesta evacuează fumul și întreține arderea, motiv pentru care, trebuie dimensionat și montat corect.

Dacă planifici să construiești un șemineu este important să te documentezi înainte de a te apuca de treabă. Poți încerca să montezi șemineul și singur, însă experiența și îndemânarea unui specialist te vor ajuta să economisești timp, bani și energie. Tocmai de aceea, noi îți recomandăm să apelezi cu încredere la prietenii noștri de la Pefoc. Doar în acest fel, vei putea să fii sigur că proiectul tău se va transforma într-o reușită garantată, care va funcționa ireproșabil, dar și să alegi din peste peste 9000 de produse și accesorii disponibile din stoc propriu, alături de transport gratuit la produsele voluminoase și garanție de calitate oferită de producătorii soluțiilor termice pentru căminul sau afacerea ta!

CITEȘTE ȘI: (P) De acum îți poți comanda soba sau un șemineu online spectaculos cu livrare gratuită

Foto: Pe Foc