Serialul despre Facebook „Doomsday Machine”, cu Claire Foy în rolul principal, preluat de HBO

De: Nicoleta Lepădatu / 09.02.2022, 06:53
Serialul despre Facebook „Doomsday Machine”, cu Claire Foy în rolul principal, preluat de HBO

HBO a preluat „Doomsday Machine”, viitorul serial cu Claire Foy în rolul directorului operațional al Facebook, Sheryl Sandberg. Seria este adaptată după bestseller-ul lui Sheera Frenkel și Cecilia Kang din New York Times „An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination”.

„Doomsday Machine” relatează despre câmpurile minate politice și sociale pe care le-a navigat Facebook în căutarea neobosită de creștere. Serialul examinează modul în care munca lui Sandberg și Mark Zuckerberg modelează modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică și consumă informații.

Seria este creată de Ayad Akhtar și provine de la Anonymous Content și Wiip. Printre producătorii executivi se numără Foy, Akhtar, Paul Lee și Josh Stern de la Wiip, David Levine și Doug Wald din Anonymous, Adam Berkowitz, Elyse Cheney și Adam Eaglin. Andrew Marantz de la New Yorker este, de asemenea, consultant pe proiect.

Alegerea lui Claire Foy pentru rolul principal a fost anunțat pentru prima dată în octombrie 2021. Ea este cel mai bine cunoscută pentru rolul Reginei Elisabeta a II-a în primele două sezoane din „The Crown” de pe Netflix. Alte roluri importante pe care le-a jucat sunt interpretarea lui Janet Shearon în „First Man” de Damien Chazelle și a lui Sawyer Valentini în „Unsane” de Steven Soderbergh. În calitate de producător executiv, ea a lucrat la serialul istoric al BBC „A Very British Scandal”, în care a jucat în rolul lui Margaret Campbell, ducesa de Argyll.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Cele mai grave lucruri dezvăluite despre Facebook de către Frances Haugen, fostă angajată