Serialul „Halo”, inspirat din celebra franciză de jocuri video, are dată a premierei și un nou trailer (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 31.01.2022, 09:08
Serialul „Halo”, inspirat din celebra franciză de jocuri video, are dată a premierei și un nou trailer (Video)

La aproape opt ani de la nașterea ideii pentru un serial TV „Halo”, adaptarea francizei de jocuri video care a cunoscut un succes imens are o dată de premieră.

Serialul „Halo” va debuta pe Paramount+ pe 24 martie. Serviciul de streaming ViacomCBS a lansat duminică un trailer complet.

Trailerul de două minute îl prezintă pe super-soldatul Master Chief jucat de Pablo Schreiber și o serie de alte personaje ale serialului, dar oferă și o primă privire asupra antagoniștilor extratereștri cunoscuți sub numele de Covenant – și o expunere puțin mai extinsă a intrigii decât cele două teasere anterioare pe care Paramount+ le-a lansat.

„Halo” a fost în lucru de ani de zile. Ideea unei adaptări într-un serial a celei mai vândute francize Xbox datează din 2014, când Xbox Entertainment Studios se apropia de o înțelegere pentru dezvoltarea show-ului, cu planuri la acea vreme pentru o primă difuzare pe Showtime înainte de a deveni disponibil prin consolele de jocuri Xbox.

Showtime  dat comanda pentru un prim sezon în 2018, cu Kyle Killen („Awake”, „Lone Star”) ca realizator și Rupert Wyatt („Rise of the Planet of the Apes”) ca regizor al mai multor episoade. Wyatt a părăsit seria mai târziu în acel an din cauza unor conflicte în programul său de lucru, iar Otto Bathurst („His Dark Materials”, „Peaky Blinders”) a preluat funcția de regizor. În martie 2019, Steven Kane („The Last Ship”, „The Closer”) s-au alăturat echipei în rolul de co-realizatori – la cererea lui Killen – supervizând producția fizică la Budapesta, în timp ce Killen a supravegheat scrierea scenariului și producția în S.U.A.

Atât Killen, cât și Kane au părăsit serialul între timp: Killen, la sfârșitul anului 2019, în timp ce Kane a plecat după ce a încheiat producția sezonului. În februarie 2021, ViacomCBS a mutat „Halo” de la Showtime la Paramount+.

Schreiber joacă rolul super-soldatului spartan Master Chief. Natascha McElhone o interpretează pe Dr. Halsey, creatorul Spartanilor, iar Jen Taylor își reia rolul din franciza jocului, Cortana, IA avansată. Din distribuție mai fac parte Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Yerin Ha, Bentley Kalu, Kate Kennedy, Charlie Murphy, Danny Sapani, Ryan McParland, Burn Gorman și Fiona O’Shaughnessy.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Halo”: teaserul serialului inspirat din celebra franciză de jocuri video a fost lansat (VIDEO)

Netflix a cumpărat primul studio de jocuri video și a lansat cinci producții pe mobil

„Hitman: Agent 47”, un film bazat pe unul dintre cele mai populare jocuri video