Sinéad O’Connor boicotează emisiunea „Woman’s Hour” de la BBC Radio 4 după un interviu „ofensator, abuziv și misogin”

De: Andra Voiculescu / 03.06.2021, 13:09
Sinéad O'Connor boicotează emisiunea „Woman’s Hour” de la BBC Radio 4 după un interviu „ofensator, abuziv și misogin”

Sinéad O’Connor a declarat că boicotează emisiunea “Woman’s Hour” de la BBC, după ce a fost supusă la întrebări „jignitoare și misogine” în cadrul emisiunii.

Cântăreața – care folosește și numele Shuhada Sadaqat după ce s-a convertit la Islam în 2018 – a fost întrebată de noua gazdă a emisiunii Radio 4, Emma Barnett, despre faptul că ar fi numită „doamnă nebună” și că are copii cu mai mulți parteneri.

O’Connor, în vârstă de 54 de ani, a publicat un tweet după aceea: „De fapt, interviul cu @Emmabarnett a fost extrem de ofensator și chiar misogin. O întrebare sau o declarație abuzivă după alta: >. În acel moment ar fi trebuit să o termin. Nu voi mai merge absolut niciodată la Woman’s Hour.”

Barnett, în vârstă de 36 de ani, a întrebat-o pe cântăreața irlandeză – care a vorbit public despre depresia sa clinică și tulburarea bipolară de care suferă după ce a încercat să se sinucidă de mai multe ori – cum s-a simțit că este descrisă ca fiind „doamna nebună din mansarda pop-ului”.

O’Connor a fost în mod clar surprinsă de întrebare, răspunzând: „Cred că este un pic extrem să fac comparația cu Jane Eyre, nu cred că am fost percepută vreodată ca„ doamna nebună din mansarda (muzicii – n.r.) pop”, așa cum este reprezentată de Jane Eyre…

„Nu este ca și cum aș încerca să atac oamenii cu cuțite sau să încerc să-i sugrum în timp ce mă plimb în cămașă de noapte.”

Cântăreața se referea la personajul Bertha Mason din romanul Jane Eyre al Charlottei Brontë, care este ținută închisă într-o mansardă de soțul ei, domnul Rochester, pentru că este violentă.

O’Connor – care a anunțat în noiembrie anul trecut că intră în tratament pentru traume și dependență de droguri – și-a cerut scuze pentru orice infracțiune pe care a provocat-o, comparându-se cu un bărbat jamaican, deoarece are patru copii, toți cu parteneri diferiți.

Cântăreața este mama lui Jake, 33 de ani, cu producătorul muzical John Reynolds, a lui Roisin, (24 de ani), cu jurnalistul John Waters, de asemenea, mama lui Jake (16 ani), cu muzicianul Donal Lunny, și a lui Yeshua (14 ani), cu omul de afaceri Frank Bonadio.

Ea i-a spus lui Barnett: „Sunt cam ca un tată jamaican, tații spun că este o ușă rotativă în casa mea”.

Când Barnett a comentat că unii oameni ar putea găsi această comparație jignitoare, O’Connor a spus: „Nu stereotipam, vorbeam despre un anumit bărbat, nu-mi amintesc numele lui…. Nu generalizez poporul jamaican. Sunt oamenii mei preferați de pe pământ, sunt cei mai mari oameni de pe planeta Pământ …

Cântăreța a postat ulterior pe Twitter: „De asemenea, scuze dacă i-am jignit din greșeală pe bărbații jamaicani. Mă refeream la anumiți prieteni de-ai mei din industria muzicală. Oamenii jamaicani sunt oamenii mei preferați pe acest pământ și muzicienii bărbați jamaicani sunt cea mai mare inspirație a mea”.

Controversata cântăreață irlandeză a lansat în urmă cu două zile o nouă carte de memorii, intitulată „Rememberings”, în care povestește cum mama ei a abuzat-o teribil de mică, închizând-o odată în camera ei fără mâncare și apoi plecând în weekend. De asemenea, povestește un episod în care cântărețul Prince este violent cu ea.

Sursa foto: Profimedia

Citește și: Sinead O’Connor a devenit bunică la vârsta de 48 de ani (apropotv.ro)