Socotra, insula extraterestra (Galerie Foto)

Redacția / 14.10.2008, 15:38
Cu un decor cules parca dintr-un roman SF, Socotra este locul ideal pentru descoperirea frumusetilor Terrei.

Socotra este un mic arhipelag format din patru insule in Oceanul Indian, de-a lungul coastei de Est a Africii si la sud de peninsula Arabica, apartinand de republica Yemen. Pana aici nimic special.

Cercetatorii au descoperit ca in Socotra exista 800 de specii de copaci si flori, din care o treime sunt unice in lume.

Imagineaza-ti ca prietenii tai ti-au facut o gluma si te-au transportat adormit pe insula: te trezesti intr-un loc in care vegetatia nu seamana cu nimic din ceea ce cunosti sau ai vazut vreodata.

Iesite parca dintr-o carte SF plantele iau viata prin formele lor unice si te duc cu gandul la o rapire extraterestra si la scenarii vazute numai la televizor.

Climatul este foarte aspru, temperatura ridicata, aerul uscat, dar totusi vegetatia reuseste sa supravietuiasca.

Pentru a completa scenariul de vis, insula este "dotata" cu plaje lungi si nisipul fin, pesteri de pana la 7 km in lungime si munti atingand cote de 1525 de metri inaltime.

Numele de Socotra deriva dintr-o denumire sanscrita insemnand " Insula fericirii".

In ciuda faptului ca populatia bastinasa depaseste cu putin 40,000 de locuitori, abia acum 2 ani guvernul Yemen a "plantant" primele drumuri dupa lungi negocieri cu UNESCO (deoarece Unesco a declarat insula ca Rezervatie Naturala).

Daca vrei sa iti petreci un concediu "out of this world" pe Socotra sa nu ai pretentia la vre-un hotel de patru stele, deoarece insula sustine eco-turismul si promoveaza stilul de viata al bastinasilor.

Pentru a te convinge, uite si cateva imagini care definesc farmecul unic al Socotrei:

Bancul Topless