Sophia Loren va primi Legend Award la Festivalul de Film Italian din Los Angeles

De: Loredana Toma / 19.02.2021, 17:01
Sophia Loren va primi Legend Award la Festivalul de Film Italian din Los Angeles

Actrița Sophia Loren, în vârstă de 86 de ani, va fi recompensată cu Italia Legend Award la ediția de anul acesta a Festivalului de Film Italian, potrivit anunțului făcut de organizatorii evenimentului.

Anul trecut, actrița a revenit pe marile ecrane după zece ani, cu un rol în filmul regizat de fiului său, Edoardo Ponti, “Life Ahead/ La vita davanti a sé”, nominalizat la premiile Globul de Aur și Critics Choice.

Premiul pentru Sophia Loren deschide secțiunea dedicată Maeștrilor italieni din festival

“Azi, mai mult ca niciodată, Sophia garantează recunoașterea industriei de film mondiale și sperăm ca Academia să-i onoreze performanța incredibilă pe care a avut-o de-a lungul întregii sale cariere”, a spus actorul Armand Assante, care va prezida evenimentul de anul acesta, potrivit The Hollywood Reporter.

Cea de-a 16-a ediție și prima virtuală a festivalului va avea loc între 18 și 24 aprilie, iar omagiul adus Sophiei Loren va deschide secțiunea dedicată Maeștrilor italieni. “Ediția de anul acesta va fi una virtuală, însă vă asigur că va fi la fel de încântătoare ca și în anii anteriori”, a spus Pascal Vicedomini, fondatorul și producătorul evenimentului.

CITEȘTE ȘI: Sophia Loren revine la film cu primul ei rol nou după mai bine de un deceniu

Foto: Profimedia Images